Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Drepturile Omului Prind Viata” la Ploiesti / 10 decembrie 2012

0

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua  in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti, organizeaza in data de 10 decembrie, ora 12.30,la Sala Marea Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, activitatea de promovare a Zilei Internationale a Drepturilor Omului.

Activitatea, desfasurata sub denumirea „Drepturile Omului Prind Viata”, urmareste promovarea istoriei drepturilor omului si sensibilizarea tinerilor in vederea respectarii permanente a fiecaruia dintre cele treizeci de drepturi cuprinse in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, adoptata de Natiunile Unite in 10 decembrie 1948, pe care Eleanor Roosevelt a numit-o „Magna Carta Umanitatii”.

Gandit ca un eveniment de si pentru tineri, activitatea va fi deschisa de Coordonatorul Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC, Andrei Georgescu, elev al Colegiului National Mihai Viteazul. Programul va contine prezentari sustinute de dna Inspector Sef Pantaia M si de voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC.  Actiunea centrala a intalnirii o reprezinta vizionarea filmului documentar „Istoria drepturilor omului” realizat de catre Organizatia „Uniti pentru Drepturile Omului”, cu sediul in California – Statele Unite ale Americii. Filmul documentar, despre care Ambasada Africii a afirmat „Soarta lumii depinde de campanii de acest gen”, a fost premiat la numeroase festivaluri internationale si a fost pus la dispozitia Asociatiei pentru Initiativa si Dezvoltare Continua in mod gratuit pentru a fi folosit ca si material didactic. Intalnirea se va incheia cu un concurs surpriza pentru cei peste 150 de tineri participanti. 

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua are ca misiune dezvoltarea serviciilor de calitate si a mecanismelor de solutionare a problemelor pentru a pune in valoare, a promova si a sustine potentialul uman din cele mai diversificate contexte si etape de viata.

Centrul de resurse pentru tineri este un incubator de vise si proiecte, locul in care tinerii se intalnesc pentru a-si transforma visele in proiecte.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.