Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dream B.Y.G. în județul Buzău

0

Asociația pentru Dezvoltarea Durabilă a Comunităților Rurale în parteneriat cu Anotolian Youth Co-operation Forum anunţă lansarea proiectului “Dream B.Y.G. (By Young Generation)” finanţat de programul Tineret în Acţiune prin Acţiunea 1.2. Inițiative ale tinerilor (transnaționale)

 dream big

Proiectul „Dream B.Y.G. (By Young Generation) se va desfășura în perioada 5 – 11 aprilie 2014 la Școala cu clasele I-IV Viperești, comuna Viperești, județul Buzău si are ca scop promovarea voluntariatului, implicarea tinerilor în viața activă a comunității, dezvoltarea și valorizarea potențialului copiilor prin abordarea a trei teme de interes actual:

– reguli de circulație;

– ecologizare și protecția mediului;

– cetățenie europeană.

De asemenea vor avea loc o serie de evenimente socio-culturale cu scopul promovării culturii românești și a celei turce în rândul participanților.

Evenimentul se adresează copiilor și tinerilor dezavantajati din mediul rural ( 7- 30 ani)  şi își propune să contribuie la dezvoltarea personală, emoțională și fizică a acestora prin actiuni civice desfasurate într-un cadru informal.

Dream B.Y.G.”  este un proiect deosebit de ambițios prin intermediul căruia ne propunem să realizăm o schimbare pozitivă în atitudinea și viața copiilor din mediul rural. Credem cu tărie în puterea de transformare prin educație non-formală  și de aceea mobilizăm toate resursele la care avem acces pentru a duce la bun sfârșit un proiect sustenabil și de calitate” a declarat Camelia Acxinte, îndrumătorul proiectului.

„Proiectul „Dream B.Y.G.” a prins viață și se apropie cu pași repezi de faza de implementare. Activitatea noastră se concentrează pe promovarea site-ului, a paginii de facebook și în definitivarea fiecarei sarcini pe care o avem de realizat. Ne bucurăm de sprijinul şi entuziasmul voluntarilor în implementarea acestei iniţiative în care implicăm resurse, pasiune, spirit civic şi voluntariat” a declarat Marina Dedu, managerul de proiect.

Despre ADDCOR

ADDCOR are drept scop promovarea intereselor tineretului pe plan social, cultural, educaţional, sportiv, economic. Altfel spus doresc să-şi promoveze generaţia.

Membrii echipei sunt tineri cu preocupări diferite, dar cu un punct comun şi anume voinţa de a dovedi că tinerii pot reuşi prin forţe proprii, că pot crea un mediu unde îşi pot manifesta şi dezvolta aptitudinile şi personalitatea.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.