Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dow Romania si Habitat for Humanity Romania continua parteneriatul prin care construiesc case pentru familii defavorizate in judetul Prahova

0

Dow Romania continua parteneriatul cu Habitat for Humanity Romania si in 2016. Dow va sustine constructia unei locuinte multi-familiale pentru patru familii care au nevoie de o locuinta decenta la un pret acceptabil, in Ploiesti, judetul Prahova. Dow Romania va asigura sprijinul financiar, iar angajatii companiei vor contribui la randul lor cu timp si efort in cadrul unor activitati de voluntariat, ajutand la finalizarea acestui proiect de constructie.

2015 Results Infographic

Anul trecut, Dow a donat materiale de izolatie termica pentru constructia unei alte locuinte in sistem cvadruplex. Per total, proiectul are ca scop construirea a doua astfel de locuinte, care vor schimba conditiile de viata pentru opt familii formate din 14 adulti si 14 copii, care deocamdata locuiesc in conditii improprii. Una dintre cladiri va fi finalizata in iunie 2016, in timp ce lucrarile de constructie pentru a doua casa sunt programate sa inceapa in aceasta luna si sa fie finalizate anul viitor.

“Suntem mandri ca facem parte dintr-un proiect care nu doar ajuta oamenii sa rupa cercul vicios al saraciei, ci le schimba viata pe termen lung. Acesti oameni au trait pana acum in conditii inadecvate, care le pun sanatatea in pericol si limiteaza accesul copiilor la educatie. De acum, vor putea sa inceapa o viata noua. Dow se angajeaza sa sprijine nu doar construirea unei locuinte pentru toate aceste familii, ci si sa contribuie la dezvoltarea unor comunitati sustenabile prin asigurarea accesului la locuinte eficiente energetic, la un pret acceptabil”, a declarat Claudiu Tuncu, director general Dow Romania.

“Peste 5 milioane de romani traiesc in case care le pun vietile in pericol. Ne bucuram ca impreuna cu Dow Romania vom fi cu un pas mai aproape de indeplinirea misiunii noastre – o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Va multumim ca ne ajutati sa dam speranta unei vieti noi pentru familiile care s-au luptat ani de zile sa ofere o locuinta sigura copiilor lor”, a declarat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania.

Initiativa se inscrie in parteneriatul pe care Dow si Habitat for Humanity il au la nivel international de 34 de ani. Dow a anuntat recent ca va continua parteneriatul cu Habitat for Humanity International si in acest an, contribuind cu donatii financiare si de produse, precum si cu activitati de voluntariat ale angajatilor companiei. Ca parte a angajamentului asumat pentru 2016, Dow va oferi peste 1,4 milioane dolari pentru a sprijini construirea a 43 de locuinte, precum si dezvoltarea altor proiecte majore in intreaga lume, de care vor beneficia 162 de familii. Dow a sprijinit constructia de locuinte pentru reducerea saraciei si imbunatatirea conditiilor de locuit in comunitatile vulnerabile din 33 de tari de pe sase continente.

Mai multe informatii puteti gasi in comunicatul atasat (in romana si engleza). Am atasat de asemenea fotografii cu cladirile in constructie (va rugam mentionati credit Ovidiu Micsik pentru foto 1), precum si infografice privind parteneriatul global dintre Dow si Habitat for Humanity (obiective pentru 2016 si rezultate in 2015).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.