Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Diversity Week invita bucurestenii sa fie diferiti

0

In perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, British Council si fundatia Light into Europe organizeaza cea de-a patra editie anuala a Diversity Week, un proiect ce urmareste sa sarbatoreasca diversitatea si persoanele cu dizabilitati senzoriale. Evenimentele se vor desfasura la biblioteca British Council din Bucuresti, in Calea Dorobantilor nr. 14.

British-Council

Sub numele de Diversity Week sunt reunite 5 zile de activitati dedicate atat persoanelor cu dizabilitati auditive sau de vedere, cat si celor care vor sa afle mai multe despre dizabilitatile senzoriale si despre diversele moduri de a percepe si de a cunoaste lumea. Saptamana Diversitatii se va deschide luni, 28 octombrie, cu o intalnire intre jurnalisti, organizatorii evenimentului si invitatii acestora, printre care se numara si reprezentanti ai Ministerului Educatiei.

Incepand cu ora 14.00, vor avea loc ateliere de reciclare creativa si de stil vestimentar pentru nevazatori, activitati la care vor participa copii asistati de Casa Ioana, elevi de la Liceul Teoretic ,,Jean Monnet” si, evident, copii cu deficiente de auz si de vedere asistati de fundatia Light into Europe.

De marti pana vineri, in perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, biblioteca British Council, @British, va gazdui o serie de activitati destinate publicului larg, menite sa incurajeze interactiunea si sa creeze contexte favorabile persoanelor cu deficiente senzoriale. In acest scop, anul acesta British Council se va bucura de prezenta a peste 100 de elevi de la diferite scoli din Bucuresti care vor avea ocazia sa se cunoasca si sa se imprieteneasca prin intermediul activiatilor creative cu copii proveniti din scolile speciale.

Pe parcursul saptamanii, vizitatorii vor avea ocazia sa-si testeze indemanarea realizand felicitari in limbaj Braille sau tablouri senzoriale la atelierele de hand-made sau sa asiste la o parada a costumelor din materiale reciclabile.

“Barierelor cu care se confrunta zilnic persoanele cu dizabilitati pot fi inlaturate doar prin schimbarea atitudinii pe care societatea o are. Suntem mandri sa continuam parteneriatul cu British Council, unul dintre liderii mondiali in dezvoltarea oportunitatilor educationale, prin proiectul Diversity Week, care doreste sa creasca nivelul de constientizare cu privire la persoanele cu dizabilitati si sa promoveze o societate deschisa in Romania. Prin prezentarile, activitatile si proiectiile din aceasta saptamana, copiii si tinerii din Bucuresti sunt invitati sa descopere bogatia culturii persoanelor cu dizabilitati senzoriale din Romania si sa lucreze alaturi de colegii lor care traiesc cu aceste deficiente, creand noi oportunitati educationale”, sustine Stan Platt, presedintele Light into Europe.  

Sustinerea egalitatii de sanse si a diversitatii in toate formele ei sunt doua dintre obiectivele principale ale British Council. Astfel, prin parteneriatul cu fundatia Light into Europe si prin evenimentul Diversity Week, British Council urmareste incurajarea participarii active a persoanelor cu dizabilitati la viata culturala a comunitatii, precum si cresterea nivelului de constientizare si intelegere a dizabilitatilor senzoriale de catre publicul larg.

“Ne bucuram ca anul acesta, la cea de-a patra editie, proiectul local numit initial Discovery Week a capatat o mai mare anvergura, fiind integrat intr-o initiativa regionala a British Council sub numele de Diversity Week. Speram ca beneficiile pe care diversitatea le aduce in viata de zi cu zi sa fie astfel cunoscute de cat mai multi oameni si, in acelasi timp, vom continua sa sustinem initiative prin care se incurajeaza diversitatea si egalitatea de sanse”, mentioneaza Nigel Townson, Director British Council Romania.

Bibliotecile British Council din Bucuresti, Cluj si Iasi ofera abonamente gratuite tuturor persoanelor cu dizabilitati fizice, mentale sau senzoriale inca din octombrie 2010.

In prezent, membrii bibliotecii au la dispozitie un numar total de aproximativ 20.000 de resurse, multe dintre titluri gasindu-se exclusiv la sediile British Council. Anual, colectia de carti si DVD-uri se innoieste cu circa 2.000 de titluri noi.

Discovery Week 2013 - British Council

Despre British Council

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale care oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

Despre Light into Europe

Light into Europe este o fundaţie britanică prezentă în România încă din 1990 cu proiecte umanitare medicale şi sociale. Începând cu anul 2004, echipa Light into Europe dezvoltă un proiect de pionierat destinat copiilor şi adulţilor cu deficienţe senzoriale în România. Beneficiarii noştri sunt atât copiii cu dizabilităţi senzoriale care primesc asistenţă individualizată, echipamente de sprijin, activităţi educative şi recreative, cât şi familiile acestora şi profesioniştii din domeniu care beneficiază de informare, formare de abilităţi şi suport din partea noastră. Prin programele noastre ne propunem să sprijinim copiii şi tinerii cu dizabilităţi senzoriale să îşi construiască o viaţă independentă, de calitate şi să contribuie social într-un mod activ, ca orice altă persoană.

Web    www.lightintoeurope.org

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.