Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Discuţii practice despre meşteşugul poveştilor @ Fundaţia Friends For Friends, Fundaţia Calea Victoriei şi Decât o Revistă

0

Pe 15 februarie 2012 Fundaţia Friends For Friends demarează Seminariile The Power of Storytelling, o serie lunară de discuţii despre meşteşugul poveştilor, organizată împreună cu Fundaţia Calea Victoriei şi Decât o Revistă. Evenimentul va avea loc în Caffffe Creativa, de la ora 19:00. Intrarea e 25 de lei şi necesită înscriere, la contact@victoriei.ro.

Suntem fiinţe narative. Ne explicăm vieţile şi lumea prin poveşti. Deşi trăim vremuri în care se discută soarta, rolul şi forma informaţiei, avem o certitudine: va fi mereu nevoie de poveşti bine construite, care să explice, să descopere, să emoţioneze şi să ne conecteze. Iar aceste poveşti pot fi spuse cu orice mijloace.

Acesta e scopul Seminariilor The Power of Storytelling: să cunoaştem povestitori şi să le aflăm meşteşugul, fie că folosesc cuvinte, imagini, sunete sau cine ştie ce alte instrumente. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente care  reprezinta  o extensie a conferinţei anuale de jurnalism narativ fondate de Decât o Revistă. Spre deosebire de conferinţă, care va aduce şi în acest an jurnalişti americani care să predea şi să inspire, seminariile explorează spunerea de poveşti convingătoare şi în alte domenii.

Seminariile The Power of Storytelling sunt dedicate oricui vrea să înveţe să-şi spună mai bine poveştile, să folosească unelte noi şi să afle care sunt mecanismele poveştilor în varii medii. Evenimentele vor fi lunare, fiecare având un invitat care îşi va explica meşteşugul şi apoi va fi descusut de participanţi.

Seminariile The Power of Storytelling sunt organizate de Fundaţia Calea Victoriei, Decât o Revistă şi Fundaţia Friends For Friends.

Invitatul primei ediţii, din 15 februarie 2012, este fotograful Alex Gâlmeanu (alexgalmeanu.com), prieten al Decât o Revistă şi unul dintre cei mai iubiţi fotografi români contemporani. El va vorbi despre cum a învăţat să spună poveşti prin imagini, care sunt provocările acestui mediu şi cum evoluează el într-o lume în care tehnica e tot mai accesibilă iar conţinutul e tot mai important.

Taxa de perticipare este de 25 ron. Deoarece numarul de locuri e limitat, pentru a participa va rugam sa va inscrieti la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.