Din decembrie Artwe dă startul la lectură. Schimb de cărți între cititori în 5 locații partenere „Cuprins”

0

Din luna decembrie, bibliotecile „Cuprins” sunt disponibile pentru toţi iubitorii de lectură, în cele 5 locaţii partenere din București: Shift Pub, Godot Café-Teatru, Green Tea, La Scena şi Incubator 107.

„Cuprins” este un proiect cultural-educaţional care încurajează lectura în spaţiul urban, prin schimbul de cărți între cititori. Locaţiile partenere găzduiesc biblioteci Artwe cu peste 800 titluri adunate de la edituri şi donatori care au în comun pasiunea pentru lectură. Doritorii pot împrumuta gratuit o carte, cu o singură condiţie: aceea de a pune alta în locul celei pe care au luat-o.

Oferta bibliotecilor „Cuprins” este foarte variată, de la romane istorice şi poezii fermecătoare, până la nuvele SF şi cărţi de specialitate. Indiferent de titlul ales, iubitorii de lectură pot savura fiecare rând departe de agitaţia urbană, inconjuraţi de atmosfera caldă din cele 5 locaţii partenere sau luând cartea acasă. Lista completǎ a cǎrţilor din fiecare bibliotecă poate fi vizualizată accesând site-ul Artwe, secţiunea „Cuprins”: www.artwe.ro/cuprins/.

 

Pentru început, bibliotecile au fost amplasate în 5 puncte centrale din Bucureşti, uşor accesibile publicului, urmând ca din luna ianuarie a anului viitor să fie anunţate noi locaţii partenere. Partenerii au fost selectaţi în funcţie de profilul acestora, precum şi pe baza interesului manifestat în domeniul cultural-educaţional. Astfel, lectura va fi la îndemâna tuturor, putând oricând să însoţească o cafea bună, un ceai cald sau un desert aromat.

Asociaţia Artwe este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în septembrie 2010 şi care se adresează studenţilor cu înclinaţii artistice. În acest scop, ne propunem să încurajăm bunul gust, creativitatea, neconvenţionalul în rândul studenţilor şi nu numai. „Cuprins” reprezintă cel de-al treilea proiect Artwe după Royal Junkie şi Noname.Art.

Mai multe informații puteţi găsi pe website-ul proiectului: www.artwe.ro sau Facebook

Locaţii partenere: Shift (Str. General Eremia Grigorescu nr.17), LaScena (Calea Cǎlǎraşilor nr. 55), Godot Café-Teatru (Str. Blǎnari nr. 14), Incubator107 (str. Traian nr. 107), GreenTea (Str. Dr. Burghelea nr. 24).

Edituri partenere: Institutul Cultural Român, Editura Minerva, Editura Herald, Casa de Editură Max Blecher, Editura Trei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează