Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din decembrie Artwe dă startul la lectură. Schimb de cărți între cititori în 5 locații partenere „Cuprins”

0

Din luna decembrie, bibliotecile „Cuprins” sunt disponibile pentru toţi iubitorii de lectură, în cele 5 locaţii partenere din București: Shift Pub, Godot Café-Teatru, Green Tea, La Scena şi Incubator 107.

„Cuprins” este un proiect cultural-educaţional care încurajează lectura în spaţiul urban, prin schimbul de cărți între cititori. Locaţiile partenere găzduiesc biblioteci Artwe cu peste 800 titluri adunate de la edituri şi donatori care au în comun pasiunea pentru lectură. Doritorii pot împrumuta gratuit o carte, cu o singură condiţie: aceea de a pune alta în locul celei pe care au luat-o.

Oferta bibliotecilor „Cuprins” este foarte variată, de la romane istorice şi poezii fermecătoare, până la nuvele SF şi cărţi de specialitate. Indiferent de titlul ales, iubitorii de lectură pot savura fiecare rând departe de agitaţia urbană, inconjuraţi de atmosfera caldă din cele 5 locaţii partenere sau luând cartea acasă. Lista completǎ a cǎrţilor din fiecare bibliotecă poate fi vizualizată accesând site-ul Artwe, secţiunea „Cuprins”: www.artwe.ro/cuprins/.

 

Pentru început, bibliotecile au fost amplasate în 5 puncte centrale din Bucureşti, uşor accesibile publicului, urmând ca din luna ianuarie a anului viitor să fie anunţate noi locaţii partenere. Partenerii au fost selectaţi în funcţie de profilul acestora, precum şi pe baza interesului manifestat în domeniul cultural-educaţional. Astfel, lectura va fi la îndemâna tuturor, putând oricând să însoţească o cafea bună, un ceai cald sau un desert aromat.

Asociaţia Artwe este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în septembrie 2010 şi care se adresează studenţilor cu înclinaţii artistice. În acest scop, ne propunem să încurajăm bunul gust, creativitatea, neconvenţionalul în rândul studenţilor şi nu numai. „Cuprins” reprezintă cel de-al treilea proiect Artwe după Royal Junkie şi Noname.Art.

Mai multe informații puteţi găsi pe website-ul proiectului: www.artwe.ro sau Facebook

Locaţii partenere: Shift (Str. General Eremia Grigorescu nr.17), LaScena (Calea Cǎlǎraşilor nr. 55), Godot Café-Teatru (Str. Blǎnari nr. 14), Incubator107 (str. Traian nr. 107), GreenTea (Str. Dr. Burghelea nr. 24).

Edituri partenere: Institutul Cultural Român, Editura Minerva, Editura Herald, Casa de Editură Max Blecher, Editura Trei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.