Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dialoguri muzicale Beethoven, Mendelssohn şi Debussy

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, sambata 24 noiembrie, de la ora 11.00 la un eveniment interactiv: Dialoguri muzicale Beethoven, Mendelssohn şi Debussy – o mică istorie sonoră, într-una din cele mai iubite compoziţii: pianul, vioara şi violoncelul.

Dialoguri muzicale Beethoven, Mendelssohn şi Debussy, cu Musica Viva


Fundatia Calea Victoriei va invita, sambata 24 noiembrie, de la ora 11.00 la un eveniment interactiv: Dialoguri muzicale Beethoven, Mendelssohn şi Debussy – o mică istorie sonoră, într-una din cele mai iubite compoziţii: pianul, vioara şi violoncelul.

Pianista Andreea Butnaru, împreună cu colegii ei, artiştii ansamblului Musica Viva, ne vor introduce în lumea sonoră a secolelor trecute, în cea mai intimă latură a muzicii culte; muzica de camera.

Asa cum odinioara aceasta muzica era cantata in saloane, veti avea ocazia sa o ascultati in intimitatea eleganta a salii cu pian a Hotelului Epoque, cel mai nou boutique hotel de 5 stele al Bucureștiului, situat in imediata apropiere a parcului Cismigiu.

Fragmente din trio-urile lui Beethoven, Mendelssohn şi Debussy vor fi oferite spre ascultare, într-un periplu relaxat si dinamic, în lumea culturală a Europei Apusene din secolele XVIII-XX.

Publicul se va bucura de un concert insotit de prezentarea instrumentelor si de un binevenit dialog – intre muzicieni si public – pe marginea bucatilor muzicale interpretate. Astfel, prin concert si discutie, va veti putea bucura de frumusetea muzicii de camera si ii veti putea patrunde secretele.

ANDREEA LAURA BUTNARU, pian – palmaresul tinerei pianiste numără peste 20 premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, apariţii solistice în Europa şi Asia, precum şi cursuri de specializare cu pianişti renumiţi. Andreea Butnaru a concertat pe importante scene din România, Germania, Belgia, Ucraina şi Japonia şi a avut numeroase apariţii la posturi de radio şi televiziune.

FLORIN MITREA, violoncel – este o prezenţă constantă în transmisiunile radio ale posturilor de profil, începând cu anul 2000 şi până în prezent, numeroasele sale recitaluri solo şi de muzică de cameră fiind transmise în direct, înregistrate şi fonotecate, atât în ţară, cât şi peste hotare. Personalitate artistică prestigioasă, a fost invitat să reprezinte Romania la Expo 2005 şi în cadrul « World Philharmonic Orchestra» în cele mai importante evenimente ale UNICEF – 2006 la Paris.

LUCIAN GABRIEL DANILA, vioara-Absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, s-a perfecţionat cu mari maeştri cum sunt Anton Diaconu, Dan Prelipcean, Eugen Sârbu, Gabriel Croitoru şi Wolfgang Marschner. Are o carieră impresionantă, care cuprinde prezenţe solistice cu filarmonici româneşti şi concerte camerale în România, Olanda, Franţa, Elveţia, Austria.

Data: 24 Noiembrie 2012; Ora: 11:00

Cost: 40 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 35 ron

Locatie: Hotel Epoque, 17C Intrarea Aurora, sector 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.