Dezbatere societală: Stop stresului în trafic!

0

Dacă e marți, Societal dezbate! Marți, 9 aprilie, ne revedem la ora 18 fix, la casa Dianei 4. De data aceasta vom pune sub reflector campania “Stres Urban”, prin care șase ONG-uri militeaza pentru reducerea agresivității din traficul bucureștean.

 

Blocaje în trafic, claxoane intermitente, cozi la semafoare, autobuze arhipline, șoferi stresați, pietoni grăbiți, motocicliști vitezomani, toate descriu tabloul cotidian al vieții în oraș. Numărul de mașini la nivel mondial este în continuă creștere, depășind 1 miliard. În București cele cca 1,2 milioane de mașini ating limita pe care o poate accepta infrastructura orașului.

Cum putem să ne îmbunătățim viața în oraș? Care sunt motivele stresului urban? Ce consecințe are stresul din trafic asupra vieții nostre? 

Despre toate acestea vom discuta cu invitații noștri:

  • Tudor Iliescu, coordonator al proiectului Transport Urban;
  • Ivan Tudor Florian, președinte al Asociației Profesionale a Transportatorilor APT
  • Nedelcu Gheorghe, secretar general al Asociației Profesionale a Transportatorilor APT

Afis dezbatere - 9 aprilie- final

Despre campanie:

Campania Stres Urban are loc în cadrul proiectului Rolul dialogului social în promovarea incluziunii sociale active (2010-2013). Scopul este implicarea cetățenilor în definirea participativă a bunăstării sociale și inițierea unor demersuri pilot, care să faciliteze ameliorarea vieții în sectorul 1 București.

Campania este inițiată de Asociația CRIES în parteneriat cu Asociația REPER21, Asociația Transport Urban, Asociația Profesională a Transportatorilor APT, Asociația Start Focus, Asociația Activi pentru Viitor și Asociația Progenis, organizații care fac parte din Grupul Local de Actiune sectorul 1 București.

ÎNSCRIERE:

Pentru a participa la dezbatere trimiteți un e-mail la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Înscrierile în campanie sunt deschise, află mai multe aici: https://www.facebook.com/pages/Stres-Urban/423628627726644

Fiți eco-mobili și alegeți transportul în comun! Împărțiți mașina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti.

ORGANIZATOR: Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

SUSȚINĂTORI: Dianei 4, Translucid, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Ecomagazin.ro, Sub25.ro, Modernism.ro, Hipmag.ro, LiterNet.ro, TV City.

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează