Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere Societal: Rolul economic al ONG-urilor

0

Daca e marti, Societal dezbate.. pe 24 mai, la ora 18, in strada Clucerului, numarul 49A, Bucuresti.

Chiar daca suntem „non-profit”, si noi ONG-urile suntem „actori economici”. Folosim importante resurse umane, financiare si naturale pentru a ne implementa proiectele si desfasura activitatile curente. Totodata, organizatiile neguvernamentale au devenit angajatori importanti: in prezent, ele ofera peste 80.000 de locuri de munca, mai mult decat sectorul intermedierilor financiare sau cel al industriei extractive.

  • Cum se explica ascensiunea sectorului ONG in economie?
  • In ce sectoare sunt active ONG-urile?
  • Care sunt tendintele in celelalte tari europene?
  • Ce rol joaca voluntariatul intr-un ONG profesionalizat?
  • Care este impactul social si de mediu al activitatilor non-profit?

 

Marti 24 mai, incercam sa raspundem la aceste intrebari impreuna cu Ancuta Vamesu si Mihaela Lambru, coordonatorii studiului ‘Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari’, din cadrul FDSC.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persona juridica fara scop lucrativ in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene.

Raportul ‘Romania 2010 – Sectorul neguvernamental’, elaborat in perioada octombrie 2008 – septembrie 2010 cu sprijinul finantarii Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, ofera in premiera pentru sectorul ONG din Romania informatii privind dimensiunea sectorului non-guvernamental, dinamica lui si analize pe domenii de activitate, precum si recomandari pentru evolutiile viitoare.

Va asteptam!

Echipa Societal

www.societal.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.