Dezbatere Societal: Rolul economic al ONG-urilor

0

Daca e marti, Societal dezbate.. pe 24 mai, la ora 18, in strada Clucerului, numarul 49A, Bucuresti.

Chiar daca suntem „non-profit”, si noi ONG-urile suntem „actori economici”. Folosim importante resurse umane, financiare si naturale pentru a ne implementa proiectele si desfasura activitatile curente. Totodata, organizatiile neguvernamentale au devenit angajatori importanti: in prezent, ele ofera peste 80.000 de locuri de munca, mai mult decat sectorul intermedierilor financiare sau cel al industriei extractive.

  • Cum se explica ascensiunea sectorului ONG in economie?
  • In ce sectoare sunt active ONG-urile?
  • Care sunt tendintele in celelalte tari europene?
  • Ce rol joaca voluntariatul intr-un ONG profesionalizat?
  • Care este impactul social si de mediu al activitatilor non-profit?

 

Marti 24 mai, incercam sa raspundem la aceste intrebari impreuna cu Ancuta Vamesu si Mihaela Lambru, coordonatorii studiului ‘Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari’, din cadrul FDSC.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persona juridica fara scop lucrativ in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene.

Raportul ‘Romania 2010 – Sectorul neguvernamental’, elaborat in perioada octombrie 2008 – septembrie 2010 cu sprijinul finantarii Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, ofera in premiera pentru sectorul ONG din Romania informatii privind dimensiunea sectorului non-guvernamental, dinamica lui si analize pe domenii de activitate, precum si recomandari pentru evolutiile viitoare.

Va asteptam!

Echipa Societal

www.societal.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează