Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere Societal: PACT pentru dezvoltare comunitara durabila

0

Daca e marti, Societal dezbate!

Marti, 7 iunie 2011 la ora 18 fix, Societal va da intalnire cu Ruxandra Sasu – director executiv si Madalina Ene – director de programe in cadrul Fundatiei PACT. In cadrul dezbaterii vom discuta despre cum putem transforma o comunitate nedezvoltata, insa cu nenumarate resurse naturale si culturale, intr-o comunitate care ofera cetatenilor sai bunastare materiala si echitate sociala.

Vom cauta raspuns la urmatoarele intrebari:

•     Cum definim dezvoltarea comunitara durabila?

•     Care sunt principalele probleme cu care se confrunta microregiunile din Romania, cum este Tara Lovistei?

•     Cum evaluam potentialul resurselor umane, naturale si culturale existente in regiune?

•     Prin ce tehnicile de devoltare comunitara durabila putem avea un impact in comunitate?

•     Cum cream sinergii intre autoritati, ONG-uri, comunitate si ceilalti actori interesati de dezvoltarea regiunii?

 

Pentru a participa la dezbatere trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro.

Intalnirea are loc la sediul REPER21 din strada Clucerului nr. 49 A, Bucuresti, unde puteti ajunge cu metroul (statia Aviatorilor sau Victoriei), tramvaiul 41, autobuzul 300 sau cu bicicleta.

Despre Fundatia PACT:

Fundatia PACT  (Parteneriat pentru actiune comunitara si transformare) este un ONG activ in domeniile dezvoltarii comunitare si economiei sociale din anul 2006. Fundatia are sediul in Bucuresti si realizeaza programe si proiecte de dezvoltare locala in localitati rurale si urbane mici si mijlocii din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia.Echipa PACT are o experienta bogata in crearea de grupuri si organizatii comunitare, folosind metode complexe de formare, facilitare, consultanta si mici finantari nerambursabile sub forma de granturi (seed funding). Pentru mai multe detalii vizitati site-ul: www.fundatiapact.ro.

Dezbaterile de marti sunt organizate de catre Asociatia REPER21, iar ilustratiile sunt semnate de Eugenia Ghita.

Va asteptam!

Echipa Societal

www.societal.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.