Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre lansarea cărţii „Homeopatie în psihoterapie”

0

 

Săptămâna trecută, Miercuri, 13 februarie 2013, la Librăria Bastiliei a avut loc lansarea cărţii „Homeopatie în psihoterapie – remedii în terapia cognitiv-comportamentală”, semnată Dr. Mirela Pop.  Ne-am bucurat de o seară frumoasă,  în care mulţi prieteni, psihologi, terapeuţi, studenţi,  dar şi persoane apropiate invitaţilor noştri ne-au însoţit cu interesul lor la lansarea cărţii. Mulţi dintre aceştia au venit să o sprijine şi felicite personal pe Dr. Mirela Pop, care, prin publicarea cărţii, propune o abordare nouă în România, ce vizează raportul subtil dintre corp, boală şi minte.

Medicina generală, homeopatia și psihoterapia sunt cele trei domenii de activitate ce se întrepătrund în abordarea Dr. Mirela Pop. La confluenţa celor trei mari domenii ce abordează omul şi sănătatea sa, în urma unei experiențe importante, a documentării minuțioase şi prin pasiunea şi energia sa, autoarea reuşeşte să găsească un echilibru şi să elaboreze o întreagă teorie ce stabileşte legătura fină dintre cogniţii, comportamente, emoţii şi comportamente somatice.

lansare carte

de la stânga la dreapta : Gabriela Deniz ( psiholog, editor Editura Herald ), Odette Dimitriu( conf. univ. dr. Universitatea Titu Maiorescu) , Mirela Pop ( medic, psihoterapeut, autor )

Alături de autoare, a fost invitată Prof. Univ. Dr. Odette Dimitriu, de la Universitatea Titu Maiorescu.  Editura  Herald a fost reprezentată de Vlad Doroican în rol de moderator și Gabriela Deniz în rol de psiholog/editor. Acad. Ovidiu Bojor, prezent şi el în sală, prin intervenția sa, a ţinut să precizeze demersurile care se fac pentru recunoaşterea oficială a rolului homeopatiei în medicină.

O seară ce s-a încheiat cu o sesiune de întrebări utile pentru toți cei prezenți şi cu o sesiune de autografe. Datorită interesului stârnit de acest eveniment, Editura Herald are în vedere organizarea şi altor evenimente şi întâlniri viitoare cu Dr. Mirela Pop.

Felicitările și mulțumirile noastre pleacă în special către Dr. Mirela Pop a cărui prezență ne-a completat cu răbdare, liniște, zâmbet și informație, dar totodată și către partenerii noștri media care au adus evenimentul în atenția tuturor celor prezenți. Fundația Prețuiește Clipa, în calitate de partener, a luat cuvântul, reprezentată de președintele ei, psihoterapeutul Georgeta Nenciu, care ne-a oferit acest îndemn: Preţuieşte-ţi sănătatea!

public

Vă invităm să citiţi cartea şi să împărtăşiţi cu noi mai multe păreri şi impresii pe pagina noastră de Facebook. Tot aici puteţi găsi mai multe poze care să redea atmosfera iar pentru cei care nu au putut ajunge, puteţi urmări filmarea aici.
 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.