Despre cum poti sa faci educatie in natura, proiectul Micul Ranger in Satul de Munte

0

 

Suntem mandri, mandri de ceea ce avem si ceea am realizat, iar acum este momentul sa anuntam oficial ca Satele Magura si Pestera au si mai multe de oferit, iar finalizarea traseului tematic Povestea Satului de  munte cu cele 6 panouri informative, igienizarea Pesterii cu Lilieci si educarea copiilor pentru a deveni adevarati rangeri este doar inceputul.

 (organizatorii proiectului Micul Ranger)

Speram ca Asociatia Oxigen a deschis o noua poarta pentru dezvoltarea si practicarea ecoturismului in aceste sate si dezvoltarea durabila a acestora. Localnicii sunt mai increzatori in fortele proprii si si-au insusit bune practici de administrare a zonei. Si-au dat seama de potentialul lor si al copiilor si ne-au sustinut in fiecare actiune.

Copii si profesorii au descoperit zona protejata prin intermediul workshop-urilor sustinute de Asociatia Oxigen, iar 22 dintre copii au participat in tabara Micul Ranger din satul de munte cu scopul educarii ecologice, constientizarii importantei naturii si promovarii obiceiurilor si traditiilor locale. Acestia ne-au ajutat cu idei pentru realizarea unui pliant si a unei brosuri –catalog de prezentarea a satelor Pestera si Magura pe care urmeaza sa le realizam.

Crearea siteului www.satuldemunte.ro isi propune sa prezinte aceste arealuri unice si sa ajute la promovarea lor viitoare in randul turistilor.

Viabilitatea si continuitatea proiectului se vor face prin intermediul partenerilor locali – Administratia Parcului National Piatra Craiului, Scolile Generale Magura si Pestera si Primaria Moeciu si prin monitorizarea bianuala a Asociatiei Oxigen.

Speram ca pe viitor sa extindem acest proiect si pentru alte sate de munte si sa valorificam intr-un mod armonios ceea ce ele au de oferit.

Asociatia Oxigen pune punct muncii in teritoriu, si se intoarce acasa. Proiectul Micul Ranger in Satul de Munte finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania in cadrul programului Spatii Verzi, mai are inca multe de aratat. Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si au crezut ca ideea nostra este una viabila: finantatori, parteneri, voluntari. Pentru ca iubim natura, nu ne vom opri aici, si vom merge mai departe cu proiecte care pot arata partile frumoase ale tarii in care traim.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează