Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre cum poti sa faci educatie in natura, proiectul Micul Ranger in Satul de Munte

0

 

Suntem mandri, mandri de ceea ce avem si ceea am realizat, iar acum este momentul sa anuntam oficial ca Satele Magura si Pestera au si mai multe de oferit, iar finalizarea traseului tematic Povestea Satului de  munte cu cele 6 panouri informative, igienizarea Pesterii cu Lilieci si educarea copiilor pentru a deveni adevarati rangeri este doar inceputul.

 (organizatorii proiectului Micul Ranger)

Speram ca Asociatia Oxigen a deschis o noua poarta pentru dezvoltarea si practicarea ecoturismului in aceste sate si dezvoltarea durabila a acestora. Localnicii sunt mai increzatori in fortele proprii si si-au insusit bune practici de administrare a zonei. Si-au dat seama de potentialul lor si al copiilor si ne-au sustinut in fiecare actiune.

Copii si profesorii au descoperit zona protejata prin intermediul workshop-urilor sustinute de Asociatia Oxigen, iar 22 dintre copii au participat in tabara Micul Ranger din satul de munte cu scopul educarii ecologice, constientizarii importantei naturii si promovarii obiceiurilor si traditiilor locale. Acestia ne-au ajutat cu idei pentru realizarea unui pliant si a unei brosuri –catalog de prezentarea a satelor Pestera si Magura pe care urmeaza sa le realizam.

Crearea siteului www.satuldemunte.ro isi propune sa prezinte aceste arealuri unice si sa ajute la promovarea lor viitoare in randul turistilor.

Viabilitatea si continuitatea proiectului se vor face prin intermediul partenerilor locali – Administratia Parcului National Piatra Craiului, Scolile Generale Magura si Pestera si Primaria Moeciu si prin monitorizarea bianuala a Asociatiei Oxigen.

Speram ca pe viitor sa extindem acest proiect si pentru alte sate de munte si sa valorificam intr-un mod armonios ceea ce ele au de oferit.

Asociatia Oxigen pune punct muncii in teritoriu, si se intoarce acasa. Proiectul Micul Ranger in Satul de Munte finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania in cadrul programului Spatii Verzi, mai are inca multe de aratat. Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si au crezut ca ideea nostra este una viabila: finantatori, parteneri, voluntari. Pentru ca iubim natura, nu ne vom opri aici, si vom merge mai departe cu proiecte care pot arata partile frumoase ale tarii in care traim.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.