Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descopera Moara de hartie si Casa Memoriala Gellu Naum

0

Fundatia Calea Victoriei si Moara de hartie va invita sambata, 1 octombrie, de la ora 10:00, sa descoperiti Comana – un loc plin de istorie, situat in imediata apropiere a Bucurestilor. Obiectivele pe care va propunem sa le vizitam in cel de-al doilea episod al acestei initiative sunt: Casa Memoriala Gellu Naum si Atelierul – Muzeu Moara de hartie.

Excursia este organizata in memoriam Gellu Naum, deoarece pe 29 septembrie se implinesc 10 ani de cand marele scriitor suprarealist a parasit aceasta lume.

Asadar, vom incepe excursia cu vizitarea Casei Memoriale in care Gellu Naum (1 august 1915 – 29 septembrie 2001) a scris si a locuit o parte din viata. Vom asculta intamplari adevarate din viata de zi cu zi a lui Gellu Naum, povestite de tanti Marioara, cea care ani de zile a fost martor la multe episoade din viata familiei Naum.

“Nu exista decat eternitatea (?) din care viata este o forma, un accident. Iubesc acest accident. Cand spun eternitate ma gandesc la ceea ce curge, la fluviu si acest accident sunt eu, incantat si imi pare bine de cunostinta.” – Gellu Naum

Vom continua excursia cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hartie, o initiativa de promovare a mestesugurilor manufacturiere. Vom face o incursiune prin istorie si vom afla informatii extrem de interesante despre inceputurile hartiei in Romania si in lume, despre legatoria de carte si tiparul manual. Vom avea ocazia sa vedem echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tiparituri vechi, dar si sa ascultam povestile din jurul lor. Apoi, vom lua parte la un atelier de tipar inalt unde ne vom tipari singuri un fragment dintr-o poezie scrisa de Gellu Naum, pe o coala de hartie realizata manual la Moara de hartie.

Despre Comana

Comana se afla in Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejata din Campia Romana, cunoscuta in special pentru Rezervatiile de bujor si ghimpe. Parcul Natural Comana se intinde pe 25.000 de hectare si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Este a doua zona  umeda a Romaniei ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii.

TRANSPORTUL LA COMANA SE VA FACE CU MASINILE PERSONALE, CEI CARE NU AU MASINA VOR PARTICIPA PRIN AMABILITATEA CELOR CU MASINI, FUNCTIE DE LOCURILE DISPONIBILE. Organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.

Plecarea din Bucuresti (Parcul Carol) va fi la ora 10:00 si evenimentul se va termina in jur de 14:00.

Lector: Ion Georgescu

Data si ora: sambata, 1 Octombrie 2011

Cost: 80 ron (include materiale de lucru), 70 ron (include materiale de lucru) pentru studenti

Locatie: Comana, Moara de Hartie si Casa Gelu Naum

Numar maxim persoane: 20

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.COM

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.