Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descarca e-book-ul Cautatorilor de Povesti

0

Vineri, 23 noiembrie, in Bucuresti, in cadrul Gaudeamus, la Bursa de Contacte, are loc lansarea volumului Cautatorii de Povesti. 

Campania Căutătorilor de Povești este o inițiativă a programului Biblionet, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România susținută de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și de partenerii media: TVR și Radio România.

Totodata puteti descarca e-book-ul de pe site: www.cautatoriidepovesti.ro

 

 

Scriitori, jurnaliști și bloggeri colindă țara în lung și în lat în căutare de povești și personaje. Misiunea lor este de a readuce  printre preocupările noastre mersul la biblioteca publică, astăzi echipată cu noi servicii și resurse de informație. Irina PăcurariuRadu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ștefănescu, dar și bloggeri precum Chinezu, Sebastian Bârgău sau Andrei Crivăț au luat calea bibliotecilor din comune, sate sau orașe pentru a le redescoperi și mai active și mai implicate în viața comunităților din care fac parte.

Deja introdusă în caravana bibliotecilor, Irina Păcurariu afirmă despre aventura acestui proiect: ”România nu e mai frumoasă decât atunci când își spune singură poveștile. Aici stă cheia ce provoacă această campanie, care prin Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ștefănescu și cu mine încearcă să vadă cum arată viața și în comunități uitate, atunci când lumea mică, de acolo, se face mare cu ajutorul internetului. Concluzia mea de până acum este că oamenii devin liberi să viseze.”

Radu Paraschivescu nota despre călătoria sa din Țânțăreni: „Ţânţăreni are 5682 de locuitori şi o furnică. Pe furnică o cheamă Iuliana Ionescu, se ocupă de biblioteca din comună şi scrie în fiecare dimineaţă o plângere pe care nu ştie unde s-o depună. Obiectul plângerii? Ziua are prea puţine ore şi săptămâna prea puţine zile pentru câte ar fi de făcut la bibliotecă şi în jur.”

La sfârșitul marii călătorii și al proiectului, poveștile tuturor se vor reuni într-un ebook și într-o carte tipărită, un manifest pentru redescoperirea bibliotecilor publice din țară. Volumul va fi expus în peste 2000 de biblioteci publice din România.

Campania Căutătorilor de Povești este o inițiativă a programului Biblionet, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România susținută de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și de partenerii media: TVR și Radio România.

 

Despre Programul Biblionet

Prin programul Biblionet, o investiție de 26,9 milioane de dolari din partea Fundației Bill & Melinda Gates, numeroase comunități din mediul rural sunt de acum conectate la informații ce țin de sănătate, educație, locuri de muncă, servicii financiare sau comunicații. Pentru persoanele care nu au posibilitatea de a avea internet acasă sau la serviciu, biblioteca are un rol cheie oferind acces public și gratuit la tehnologie și instruire prin bibliotecarii formați în alfabetizare digitală. Dincolo de cifre, programul Biblionet redă bibliotecilor publice un loc  în inima comunităților.

De la sat sau de la oraș, bibliotecile redevin adevărate centre sociale, spații în care oamenii vin să caute informații pe internet, de la știri la locuri de muncă sau la soldul de pe cardul bancar, informații medicale sau să vorbească cu familia aflată la distanță.

Pentru mai multe informații:

www.cautatoriidepovesti.ro

www.biblionet.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.