Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Delicatese, vedete și mult entuziasm la inaugurarea Laboratorului de Gusturi și Fapte Bune de la Mogoșoaia

0

Preparate delicioase, vedete și mult entuziasm cu ocazia lansării oficiale a Laboratorului de Gusturi și Fapte Bune care a avut loc pe 22 octombrie 2015 la Mogoșoaia.

DSCN7756Laboratorul de Gusturi şi Fapte Bune este un concept original de întreprindere socială dezvoltată de Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe care vine în întâmpinarea iubitorilor de gusturi bune prin produse și servicii de catering definite prin excelență și calitate. Întreprinderea socială a creat aici opt locuri de muncă pentru persoane din grupurile vulnerabile, fie provenind din familii monoparentale, fie fiind victime ale violenței în familie ori persoane cu dizabilități. Inițiativa a fost dezvoltată în cadrul Programului „Şanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

“ Un proiect și de economie socială este pentru noi un VIP, un Very Important Project “- spune Geanina Corondan, redactor șef al revistei VIP, prezentă la eveniment. “ Nu este prima dată când suntem alături de Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe și vom sprijini în măsura în care putem alte structuri de economie socială create de aceste ONG-uri . Vom fi prezenți și săptămâna viitoare la hotelul pentru animale Hello, Pet! care se va deschide la Balotești cu Marea PETrecere de Halloween a Animăluțelor Răsfățate.   Este tot o întreprindere socială, adică un loc unde pe primul loc sunt oamenii și comunitatea și abia pe urmă profitul și unde fiecare animal de companie este tratat ca un VIP, adică un Very Important Pet. – adaugă cunoscuta actriță, jurnalist și vedetă de televiziune.

“În afaceri, ca și la raliu trebuie să ai instincte ascuțite, adaptabilitate și viteză de reacție.” – spune Bogdan Talașman, campionul național 2015 la raliul „Cupa Daciei, prezent la eveniment. Bogdan Talașman este deja susținătorul oficial spălătoriei auto Car Care, întreprindere socială înființată în cadrul acestui proiect.

Laboratorul de Gusturi şi Fapte Bune ofera servicii complete de catering, de la planificarea meniului la preparare, livrare, set-up, desfacere şi infrastructura necesară (personal, mese şi veselă profesională).

Despre proiect

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai larg, care va crea 102 locuri de muncă și nouă structuri de economie socială prin parteneriatul a trei organizații nonguvernamentale: Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.