Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Declinul consumerismului și noua abundență

0

incubator107

Ce?

Următorii 20 de ani nu vor semăna deloc cu anteriorii 20 de ani.

E intuitiv, nu-i așa? Poate nu-ți poți explica, dar o simți. Ai simțit-o întreaga viață, că e ceva în neregulă cu lumea. Nu știi precis ce este, dar e acolo, ca o așchie în mintea ta, care te înnebunește. Știi despre ce îți vorbesc?

Creșterea infinită e în coliziune cu limitările unei planete finite. Continuarea nestingherită a afacerilor ca până acum nu mai este o opțiune. Acest atelier își propune o prezentare și dezbatere a schimbărilor care au loc în lume în prezent: instabilitatea economică, încălzirea globală, inegalitatea socială, insuficiența resurselor naturale pe fondul creșterii exponențiale a populației – precum și alți factori care ajung să ne afecteze – se leagă strâns de povestea petrolului și de cea a sistemului monetar global. Aceste povești se zbat într-o criză ce poate avea un deznodământ amenințător – colapsul.

Mobilitatea zilnică, mâncarea, petrecerea timpului liber, securitatea financiară, însăși bunăstarea ta sunt influențate într-o oarecare măsură de aceste noțiuni distante și generale, pe care suntem obișnuiți să le luăm de bune. Hai să pășim dincolo de limitele impuse ale dezbaterii, să zdruncinăm câteva convingeri adânc îngropate și să dezvăluim împreună mecanismele acestor forțe. Și, înarmați cu o hartă a acestui teritoriu înșelător, să descoperim fiecare încotro ne îndreptăm și cum putem atrage în prezent acea Lume mai bună pe care o știm posibilă. Realist.

Însă marile obstacole aduc după sine și incredibile oportunități. Prinși la convergența acestor complexe crize, ne găsim simultan și la ușa unui viitor de schimbări pozitive, de prosperitate și fericire. Adaptarea în fața acestor provocări presupune acțiuni pe care îți doreai să le faci oricum! Tranziția poate fi procesul prin care îți eliberezi potențialul, în care busola ta interioară se aliniază cu adevărata ta chemare.

Atelierul te ajută să fii informat, să îți evaluezi propria situație, să descoperi ce merge pentru tine și să acționezi pentru a-ți proteja bunăstarea și a-ți crește adaptabilitatea și reziliența în fața provocărilor ce vor veni.

Atelierul este adresat cu precădere pământenilor. Fie că ești complet surprins și ușor intrigat de această discuție, fie că ești membru legitimat al ASPO și în special dacă te regăsești prin mijlocul acestui spectru!

Cu cine?

Cătălin Toma (aka Leeroy), discipol destoinic al tranziției și colapsului – în viziunea unor autori precum Chris Martenson, Michael Ruppert, Dmitry Orlov, Jared Diamond sau Charles Eisenstein. Am studiat film, însă aceste probleme sunt pâinea și untul meu zilnice de vreo 5 ani încoace, pasiunea care m-a fascinat, capturat și nu m-a slăbit din strânsoare. Consider ca expunerea acestui material cu implicații profunde este de datoria oricăruia dintre noi și profit de oportunitate să apuc o vâslă la ARCĂ. Hai și tu!

Cu ce?

Vino cu pastile pentru digestia adevărurilor grele, spray anesteziant pentru prejudecată, șervețele parfumate împotriva vertijului de la deficiența de carburant de pe Glob, picături de ochiul minții.

Când, unde?

În mansarda incubator107, pe Str. Traian, nr. 107.

Sâmbată, 19 ianuarie 2013 de la 19:00 la 21:00

Sâmbată, 26 ianuarie 2013 de la 19:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă curajos aici , înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 60 lei pentru întreg atelierul sau 30 lei pentru fiecare întâlnire.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.