Decernarea premiilor Fotograful Anului

0

„Ieri, 11 ianuarie 2010, a avut loc in holul principal al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din Bucuresti decernarea premiilor din cadrul primei editii a concursului national Fotograful Anului, organizate de catre Asociatia Artistilor Fotografi din Romania. Premiile au fost decernate in prezenta Ministrului Culturii si Patrimoniului National, domnul Kelemen Hunor.

Data de 11 ianuarie a fost aleasa pentru decernare datorita semnificatiei pe care o poarta, fiind ziua in care s-a nascut Carol Popp de Szathmary, primul fotograf roman, unul dintre primii zece fotografi din Europa si primul fotograf de razboi din lume. In cinstea sa  AAFR a depus la Ministerul Culturii documnetatia necesara pentru instituirea pe 11 ianuarie a unei Zile Nationale a Fotografiei.

Inainte de decernarea premiilor Fotograful Anului, s-au decernat medaliile oferite de catre FIAP (Federatia Internationala a Artei Fotografice) fotografilor din Romania care indeplinesc conditiile necesare pentru a primi aceste distinctii.

Cel dintai premiat in cadrul festivitatii a fost chiar fotograful anului, Sorin Onisor. Juriul, condus de cunoscutul fotograf Radu Sigheti, pana de curand seful sectiei foto Reuters Africa, a decis ca Sorin Onisor a inscris cele mai interesante fotografii in cele mai multe categorii de concurs. De altfel, el a castigat si toate cele trei premii la categoria fotojurnalism. Au urmat pe rand toti ceilalti castigatori ai categoriilor de concurs, pe care i-am anuntat cu alta ocazie (http://www.nikonisti.ro/articol.php?id_articol=245).

Fotograful Anului se doreste a fi un concurs anual, care sa premieze cei mai buni fotografi din Romania la urmatoarele categorii foto: portret, natura, nud, fotojurnalism, sport, fine art, nunta, publicitate moda si multimedia.”

via nikonisti.ro

(foto Florin Ghinda, 2009)

curs-foto

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează