DEBUT CU 10.000 DE ALBUME ÎNTR-O SINGURĂ POVESTE: AD HOC şi „Harap Alb continuă…”

0

Prima trupă de punk acustic folcloric medieval din  ţară, AD HOC, originară din ţinutul Transilvaniei îşi lansează joi, pe 17 octombrie 2013, primul lor album – “Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale” în numărul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”.

Evenimentul va avea loc  în Music Club din Bucureşti şi reprezintă o dublă premieră pentru România: pentru prima dată o trupă românească îşi lansează albumul de debut într-un număr atât de mare – 10.000 de exemplare – complet gratuit (preţul revistei fiind acelaşi) şi pentru prima dată povestea albumului este integrată în  aventurile lui Harap Alb, artiştii jucând rolul de “trubaduri şturlubatici” şi în lumea fantastică a lui Harap Alb.

După 4 ani de existenţă, AD HOC lansează primul lor material discografic. Cele aproape 200 de concerte pe care le-au susţinut prin toată ţara şi entuziasmul publicului i-au convins pe băieţi că a venit momentul să imprime un prim EP. “Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale” va conţine 6 piese originale AD HOC, un cover după binecunoscuta piesă “The Drunken Sailor” şi un bonus video.

poster_hac_adhoc

Intitulat după motto-ul formaţiei (o traducere a sintagmei “Sex, drugs and Rock ‘n’ Roll” într-o variantă medievală românească), EP-ul poartă numele single-ului lansat în luna iulie a acestui an şi reprezintă, într-o mare măsură, filozofia de viaţă a celor 5 “AdHoci”.

Despre album şi colaborarea cu „Harap Alb continuă…”, Dan „Ursu” Olar, percuţionistul şi managerul trupei declară: “E scurt, deoarece programul încărcat de concerte nu ne-a permis să înregistrăm mai mult. Pentru moment am hotărât să lansăm EP-ul de faţă, acesta cuprinzând piesele noastre complet originale. Chiar dacă majoritatea pieselor pe care le cântăm sunt foarte diferite de sursele vechi din care ne inspirăm, am considerat că e mai important să punem acum pe un CD ceea ce am compus noi. În ceea ce priveşte colaborarea cu „Harap Alb continuă…”, aceasta ne onorează. Este o colaborare pe cât de evidentă, pe atât de inevitabilă – ei exprimă prin bandă desenată ceea ce facem noi în muzică.”

AD HOC a luat fiinţă acum 4 ani în Oradea, la iniţiativa lui Sergiu “Corbu” Boldor, şi a trecut prin multe schimbări de formă şi fond. Pornind de la un duet stradal care cânta muzică de cameră, au ajuns sa fie un grup de 5 flăcăi care îmbină atitudinea punk cu instrumentele acustice, filozofiile şi elementele folclorice româneşti, cu o melodie şi o tehnică medievală.

Ei nu susţin concerte, ci spectacole, combinând cu succes costumele medievale cu efecte de fum şi lumini. AD HOC reuşeşte să îmbine tatuaje, piei, blănuri, poveşti şi legende din folclor, opinci şi motive tradiţionale româneşti, grai şi ritmică autentică, totul într-o formă cât se poate de atipică şi energică.

Pentru acest proiect fiecare dintre membrii trupei şi-a adus contribuţia personală în baza pregătirii profesionale şi a experienţelor anterioare. „Am colaborat cu mai multe trupe româneşti, printre care Celelalte Cuvinte sau Luna Amară şi am făcut parte din organizarea unor festivaluri de renume din România – IRAF sau Stufstock, de exemplu. Am fost şi „cărători de scule” şi impresari. Am bătut ţara în lung şi-n lat de la Iaşi, la Timişoara, de la Oradea la Vama Veche. Îmi aduc aminte că acum câţiva ani buni, împreună cu Ursu, am călătorit prin Europa trăind din cântat stradal. Credem că pentru a putea pretinde că facem ceva cu adevărat bun, trebuie să şi stim ce facem. Sperăm ca rezultatul să fie pe măsură. Până acum, noi suntem foarte mulţumiţi şi se pare că şi publicul la fel” – spune Sergiu “Corbu” Boldor.

Cei 5 AD HOC sunt: Dan “Ursu” Olar (percuţie), Sergiu “Corbu” Boldor (vioară, voce), Adrian “Şoimu” Bologa (vioară, voce), Igor Antoniuc “Făt-Frumos” (chitară, voce) şi Andrei Nagy “Vampiru” (violoncel).

 —

„Harap Alb continuă…” este singura revistă profesionistă de benzi desenate din România, primul număr a fost lansat în octombrie 2012 şi apare o dată la 2 luni într-un tiraj de 10.000 de exemplare distribuite în toată ţara. Harap Alb nu-i cu nimic mai prejos decât supereroii americani. Doar că a dormit prea mult. E timpul să se trezească. Harap Alb continuă! Se reinventează, trăiește în prezent, ilustrat în stilul benzilor desenate Marvel/DC Comics în încercarea de a reda tinerilor din ziua de azi simțul aventurii oferit de poveștile, mitologia și legendele românești.

Evenimentul de lansare va avea loc joi, 17 octombrie, în Music Club din Bucureşti, pe strada Bărăţiei nr. 31, de la ora 19:00 şi va include proiecţii, discuţii şi întâlniri cu membrii AD HOC şi „Harap Alb continuă…”, culminând cu un concert special AD HOC. Intrarea va fi liberă şi albumul, cu tot cu revista, vor putea fi achiziţionate în cadrul evenimentului. Şi pentru că tuturor ne place să petrecem, după concert, artişii AD HOC şi „Harap Alb continuă…” – vor rămâne la club pentru o sesiune de autografe şi un afterparty cu muzică medievală.

Video lansare album: http://www.youtube.com/watch?v=j2Jxu7ImVZM

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.