Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Mediului, WWF deschide un Centru de Informare la Alexandria

0

WWF–România şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman  au deschis astăzi Centrul de Informare `Frontiere Verzi` din Alexandria. Găzduit de APM Teleorman, centrul va fi un spaţiu deschis publicului, care va reuni pasionaţii de natură de toate vârstele. Pentru a marca lansarea, copiii dela Grădiniţanr.6 din Alexandria au pregătit un moment artistic dedicat naturii.

„Tradiţia proiectelor de conservare WWF oferă comunităţilor un rol extrem de important în desfăşurarea proiectului, o mare parte din succesul pe termen lung al acţiunilor WWF fiind garantate de implicarea oamenilor locului. Proiectul Green Borders își dorește aducerea zonele umede aproape de oameni, fiind un instrument util educației ecologice, dar și exemplificării impactului măsurilor de conservare și refacere a acestora. Centrul de Informare inaugurat astăzila Alexandriaîși propune apropierea oamenilor de natură și conștientizarea importanței Dunării pentru fiecare membru al comunității.” a declarat Cristian Tetelea, Manager de programe- Bazinul Dunării, în cadrul WWF.

Găzduit de Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman, centrul va oferi atât copiilor, cât și tinerilor și adulților, un spațiu în care vor găsi numeroase informații şi materiale informative care reflectă caracteristicile mediului înconjurător din zonă.  Vizitatorii  vor găsi aici o serie de jocuri interactive pentru o mai bună înțelegere a proceselor naturale care au loc în imediata lor apropiere, publicații și materiale cu ajutorul cărora fiecare să găsească un răspuns la întrebările legate de Dunăre.

Experţii WWF și APM Teleorman vor interacţiona cu membrii comunității locale şi vor atrage atenţia asupra benefiicilor pe care Dunărea le oferă, dar şi asupra aspectelor negative cauzate de exploatările intensive în cadrul diverselor ramuri ale economiei, precum agricultura şi navigaţia. În prezent, 70% din Lunca Dunării s-a pierdut, ceea ce a redus semnificativ capacitatea de stocare naturală a apelor la inundaţii.

WWF reface Lunca Dunării şi crează oportunităţi

Centrul de Informare dela Alexandriaface parte din proiectului Life+ „Conservarea Transfrontieră a cormoranului mic şi raţei roşii în zone cheie din România şi Bulgaria” sau, pe scurt, Frontiere Verzi (Green Borders).

WWF-România, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman, Agenția pentru Protecția Mediului Olt şi Societatea Ornitologică Română, a demarat proiectul Frontiere Verzi în ianuarie 2009. Acesta asigură cadrul necesar pentru conservarea transfrontieră a 11 situri Natura 2000 din lungul Dunării atât în România, cât şi în Bulgaria, lucru ce va asigura refacerea zonelor de reproducere ale raţei roşii şi ale cormoranului mic, ambele specii fiind protejate la nivel european.

În România, 175.000 de oameni trăiesc în zonele de implementare a proiectului Frontiere Verzi. 21 de sate şi 2 oraşe din Lunca Dunării vor beneficia de măsurile de conservare pe care WWF le implementează în beneficiul naturii, dar şi al oamenilor.

5 iunie reprezintă Ziua Mondială a Mediului, instituită în 1972 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” dela Stockholm, este sărbătorită astăzi de mai bine de 100 de țări, reprezintând elementul central al Programului de Mediu  al Națiunilor Unite (UNEP).  WWF-România, împreună cu partenerul Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman, se alătură acestei celebrări, amintind întregii comunități cât de important este mediul înconjurător pentru fiecare individ și cât de importantă este educația în dezvoltarea unei societăți durabile.

——————————————————-

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Este una dintre cele mai mari şi eficiente organizaţii internaţionale independente care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe informaţii pe www.wwf.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.