De ce sa ajut 33 de tineri cu dizabilitati psihice si asociate?

0

In centrul Centrul de Socioterapie Pantelimon al asociatiei Prietenia traiesc 33 de tineri cu dizabilitati psihice si asociate.

Costurile functionarii acestui centru sunt acoperite exclusiv din donatii si sponsorizari. Pentru a-si putea creste autonomia financiara,  asociatia a infiintat o intreprindere sociala cu obiect de activitate cultivarea de legume ecologice. Legumele produse, parte sunt folosite la prepararea hranei zilnice a tinerilor beneficiari, parte sunt vandute.

Pe langa aspectul „economic” al acestei intreprinderi, se afla si aspectul social: munca tinerilor in gradina are un sens, le creste increderea de sine, ii face sa se simta utili.

Va rugam ajutati-ne sa ne promovam proiectul: „Proactiv – vehicul transport si integrare profesionala a tinerilor cu dizabilitati”, votand la:

  https://raiffeisencomunitati.ro/proiecte-depuse/?rid=bucuresti 

(trebuie mai intai sa va inregistrati pe site (numai nume, e-mail si parola necesare), sa confirmati inregistrarea care o primiti pe mail si apoi sa votati. Proiectul nostru in categoria Servicii Sociale -Bucuresti),

 
Scopul proiectului

Dezvoltarea activitatii intreprinderii sociale a Asociatiei Prietenia in vederea sustinerii seviciilor sociale pe care Centrul de Socioterapie Pantelimon le ofera tinerilor dezavantajati.
Cresterea capacitatii de integrare profesionala si sociala a beneficiarilor si in paralel dezvoltarea comunitatii in care se integreaza.

Obiectivele proiectului

a) Achizitionarea unui vehicul de transport pentru produsele de la gradina ecologica
b) Pregatirea unui grup de 6 beneficiari pentru a desfasura activitati de sortare, incarcare- descarcare, curatenie, livrare produse cu vehiculul achizitionat
c) Selectarea si angajarea ca muncitor incarcare/descarcare a 1-2 persoane cu dizabilitati dintre cei ce au fost pregatiti
d) Asistarea persoanei/persoanelor cu dizabilitati angajate pentru mentinerea in munca si adaptarea locului de munca la dizabilitatile lor.

Deci, de ce sa ajut 33 de tineri cu dizabilitati psihice si asociate?

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează