De ce sa ajut 33 de tineri cu dizabilitati psihice si asociate?

0

In centrul Centrul de Socioterapie Pantelimon al asociatiei Prietenia traiesc 33 de tineri cu dizabilitati psihice si asociate.

Costurile functionarii acestui centru sunt acoperite exclusiv din donatii si sponsorizari. Pentru a-si putea creste autonomia financiara,  asociatia a infiintat o intreprindere sociala cu obiect de activitate cultivarea de legume ecologice. Legumele produse, parte sunt folosite la prepararea hranei zilnice a tinerilor beneficiari, parte sunt vandute.

Pe langa aspectul „economic” al acestei intreprinderi, se afla si aspectul social: munca tinerilor in gradina are un sens, le creste increderea de sine, ii face sa se simta utili.

Va rugam ajutati-ne sa ne promovam proiectul: „Proactiv – vehicul transport si integrare profesionala a tinerilor cu dizabilitati”, votand la:

  https://raiffeisencomunitati.ro/proiecte-depuse/?rid=bucuresti 

(trebuie mai intai sa va inregistrati pe site (numai nume, e-mail si parola necesare), sa confirmati inregistrarea care o primiti pe mail si apoi sa votati. Proiectul nostru in categoria Servicii Sociale -Bucuresti),

 
Scopul proiectului

Dezvoltarea activitatii intreprinderii sociale a Asociatiei Prietenia in vederea sustinerii seviciilor sociale pe care Centrul de Socioterapie Pantelimon le ofera tinerilor dezavantajati.
Cresterea capacitatii de integrare profesionala si sociala a beneficiarilor si in paralel dezvoltarea comunitatii in care se integreaza.

Obiectivele proiectului

a) Achizitionarea unui vehicul de transport pentru produsele de la gradina ecologica
b) Pregatirea unui grup de 6 beneficiari pentru a desfasura activitati de sortare, incarcare- descarcare, curatenie, livrare produse cu vehiculul achizitionat
c) Selectarea si angajarea ca muncitor incarcare/descarcare a 1-2 persoane cu dizabilitati dintre cei ce au fost pregatiti
d) Asistarea persoanei/persoanelor cu dizabilitati angajate pentru mentinerea in munca si adaptarea locului de munca la dizabilitatile lor.

Deci, de ce sa ajut 33 de tineri cu dizabilitati psihice si asociate?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează