Da`DeCe (fosta De dragul artei) la început de an

0

poster A3 (2) (Small)

Pentru publicul Da`DeCe (fostul De dragul artei), acela care este bucuros să se joace în muzee, librării, grădinițe și școli și, cu ocazia asta să afle lucuri noi, să experimenteze stări, materiale, obiecte, gânduri, începutul de an aduce noutăți, jocuri și locuri noi dar și preferate destinații vechi. Le oferim abonamente celor mai fideli dintre ei, programe de tip Kamishibai (adică: povești originale create de copii, ilustrații făcute de ei și testarea unor tehnici actoricești care îi vor ajuta pe cei mici să interpreteze propria poveste în fața unui public apropiat), programe de muzică și povești de iarnă în Cărturești,.  În plus, în viitorul apropiat, un nou program abia așteptat în Muzeul Căilor Ferate Române și un altul, într-un muzeu surpriză.

Pentru toate programele este necesară înscrierea.

Iată detalii despre fiecare program:

1.      Kamishibai – la povești să spunem ”Hai!” – în cadrul Muzeului Vasile Grigore (str. Maria Rosetti, nr. 29):

–         program de creare de povești, ilustrarea lor și interpretarea în fața unui public;

–         se va crea astfel prima generație kamsihibai;

–         se desfășoară săptămânal, timp de șase săptămâni, sâmbătă sau duminică, cu același grup de familii..

Poveștile vor fi create că către copiii participanți, pe baza unor tehnici care folosesc obiectele de artă, obiectele obișnuite sau alte metode creative (2 întâlniri coordonate de Iulia Iordan), apoi episoadele vor fi ilustrate de către copii ținând cont de sfaturile unui artist plastic, Ramona Guran (2 întâlniri), în ce-a de-a cincea întâlnire vor aplica unele tehnici actoricești comunicate de actorul Ovidiu Ușvat, iar în ce-a de-a șasea întâlnire copiii vor interpreta propriile povești în fața unui public format din părinți.

Kamishibai este o metodă de educație non-formală, recunoscută în întreaga lume, care ajută la dezvoltarea unor abilități importante pentru copii: empatia, atenția, organizarea, exprimarea corectă și coerentă, capacitatea de a povesti, lucrul în echipă etc. Tehnica a apărut în Japonia, dar în ultima perioadă a fost adoptată de școlile din vestul Europei și din Statele Unite ale Americii ca metodă non-formală complexă care le dezvoltă celor mici o serie întreagă de abilități.

Detalii despre înscriere și taxe: www.dedragulartei.ro/program/kamishibai-4-10-ani

Programul Muză. Muzică. Muzeu – în cadrul Muzeului George Enescu.

Continuăm cu succes poveştile despre Enescu copil şi jocurile muzicale stârnite de flaut, pian sau vioară. Detalii: http://www.dedragulartei.ro/program/proiectul-muza-muzica-muzeu/

–         în zilele de sâmbătă, pentru familii cu copii de 2-6 ani

  1. Programul Case-n povești La Cărturești – în mallurile Băneasa Shopping City și Promenada – pentru ca o sesiune de shopping să aibă și o latură educativă și distractivă pentru cei mici

–         în zilele de sâmbătă și duminică, pentru familii cu copii de 4-10 ani

Abonamente pentru participarea la programe în muzee și librării:

Pentru cei mici și mari din publicul Da`DeCe (fosta De dragul artei) care doresc să participe de cel puțin trei programe într-o lună și jumătate, le propunem sistemul de abonamente astfel:

–         la atreia participare se oferă reducere de 50% la taxă;

–         valabilitatea ofertei este pentru perioada: 11 ianuarie – 23 februarie 2014;

–         oferta este valabilă pentru participarea aceluiași copil din cadrul unei familii (nu este cumulativă pentru doi frați);

–         în cazul programelor de tip curs (formate din mai multe sedințe care au legătură între ele, de exemplu Kamishibai) abonamentul se aplică prin participarea la un curs și un program educativ în muzeu(care nu se află într-o continuitate de ședințe), reducerea aplicându-se la acest din urmă program.

Programe pentru copiii din grădinițe și clasele primare

Programele de mai sus sunt disponibile și pentru grupurile de copii de grădiniță sau din ciclul primar.

Detalii: www.dedragulartei.ro/program/programe-gradinite

(fosta De dragul artei) își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică.  Pentru oferta noastră completă de programe, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro.ro și www.facebook.com/dedragularte

afis final! (Medium)

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.