Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daca e marti, Societal dezbate… despre dezvoltarea durabila in proiectele FSE

0

Societal continua seriadezbaterilor de marti, pe 19 aprilie, ora 18, la casa REPER21 din str. Clucerului, nr. 49 A, Bucuresti.

De aceasta data vom discuta cu Andrei Pop, coordonator al proiectului „ComunitateDurabila” in cadrulAsociatiei Salvati Dunarea si Delta, despre dezvoltarea durabila in proiectele finantate prin Fondul Social European, in special prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

Intre nivelul politic, care promoveaza dezvoltarea durabila ca si obiectiv european, si celpractic, de a introduce dezvoltarea durabila in elaborarea si implementarea proiectelor POS DRU, exista inca un mare decalaj. Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Active Watch si-au asumat provocarea de a-l diminu prin proiectul „Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila”.

Solutia propusa? O comunitate de practica (www.comunitatedurabila.ro) pentrui ncluderea principiilor de dezvoltare durabila in cat mai multe proiecte din domeniul dezvoltarii resurselor umane.

Iata cateva dintre intrebarile propuse la aceasta dezbatere:

  • De ce avem nevoie sa ne reunim intr-o comunitate de practica pentru dezvoltare durabila?
  • Ce piedici am intampinat in incercarea de aadopta dezvoltarea durabila in proiectele noastre?
  • Care este valoarea adaugata a unei strategii de dezvoltare durabila pentru proiect?

Pentru a ajunge la casa REPER21, fiti eco-mobili si alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Pentrubiciclisti, avem o curte ideala pentru parcare!

Vaasteptam!

Echipa Societal

www.societal.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.