Daca e marti, Societal dezbate despre… Cati sal-watti tinteste Earth Hour!

1

Societal va invita la o noua dezbatere, intr-o noua marti, pe 29 martie, insa la aceeasi ora 18 si la acelasi sediu din str. Clucerului, nr. 49A, Bucuresti. Membrii, voluntarii sau angajatii ONG-urilor se pot inscrie trimitand un scurt mesaj cu numele si organizatia din care fac parte pe adresa de e-mail martha.botezatu@gmail.com.

Ioana Betieanu, coordonator al campaniei Earth Hour, ne provoaca la un dialog despre consumul responsabil de energie si resurse naturale. Pornind de la acestea, vom discuta despre cum companiile, institutiile dar si fiecare dintre noi isi pot prelungi eforturile de economisire si protejare a planetei in afara unor evenimente specifice cu caracter simbolic.

In acest spirit, campania Earth Hour ne propune anul acesta ceva diferit: platformawww.beyondthehour.org, prin care sunt accesibile informatii si marturii legate de implicarea si eforturile de zi cu zi de a reduce impactul negativ asupra planetei noastre. Pornind de la acest ghid, ne propunem sa atingem urmatoarele teme generale:

Cum functioneaza aceasta miscare internationala?
Care este ecoul campaniei in Romania?
Cat de mult constientizam problemele consumului iresponsabil de resurse naturale si al risipei de energie?
Cum putem folosi instrumentele puse la dispozitia noastra de WWF dar si de alte organisme pentru a ne rationaliza consumul?

Earth Hour este o miscare de amploare mondiala lansata de WWF in anul 2007 pentru a sensibiliza oamenii fata de consumul urias si deseori inutil de energie. In 2009 Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, la initiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala.

Luati cu voi mesajul Beyond The Hour si fiti eco-mobili!  Ca sa ajugeti la noi, alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Daca sunteti pe doua roti, avem o curte ideala pentru biciclete!

Ilustratiile pentru dezbaterile de marti sunt semnate de Eugenia Ghita, iar dezbaterile sunt organizate de Societal (www.societal.ro).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Ma bucur sa vad ca actiunile nu s-au oprit la Earth Hour. Avem nevoie de educatie pentru a putea schimba mentalitatea oamenilor, poate chiar schimbul de generatii. Nimic nu se poate insa realiza fara schimbarea obiceiurilor de zi cu zi. Trebuie sa invatam sa alegem, sa renuntam si sa ne bucuram de mediu fara a-l otravii prin actiunea noastra

Comentează