Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daca e marti, Societal dezbate despre… Cati sal-watti tinteste Earth Hour!

1

Societal va invita la o noua dezbatere, intr-o noua marti, pe 29 martie, insa la aceeasi ora 18 si la acelasi sediu din str. Clucerului, nr. 49A, Bucuresti. Membrii, voluntarii sau angajatii ONG-urilor se pot inscrie trimitand un scurt mesaj cu numele si organizatia din care fac parte pe adresa de e-mail martha.botezatu@gmail.com.

Ioana Betieanu, coordonator al campaniei Earth Hour, ne provoaca la un dialog despre consumul responsabil de energie si resurse naturale. Pornind de la acestea, vom discuta despre cum companiile, institutiile dar si fiecare dintre noi isi pot prelungi eforturile de economisire si protejare a planetei in afara unor evenimente specifice cu caracter simbolic.

In acest spirit, campania Earth Hour ne propune anul acesta ceva diferit: platformawww.beyondthehour.org, prin care sunt accesibile informatii si marturii legate de implicarea si eforturile de zi cu zi de a reduce impactul negativ asupra planetei noastre. Pornind de la acest ghid, ne propunem sa atingem urmatoarele teme generale:

Cum functioneaza aceasta miscare internationala?
Care este ecoul campaniei in Romania?
Cat de mult constientizam problemele consumului iresponsabil de resurse naturale si al risipei de energie?
Cum putem folosi instrumentele puse la dispozitia noastra de WWF dar si de alte organisme pentru a ne rationaliza consumul?

Earth Hour este o miscare de amploare mondiala lansata de WWF in anul 2007 pentru a sensibiliza oamenii fata de consumul urias si deseori inutil de energie. In 2009 Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, la initiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala.

Luati cu voi mesajul Beyond The Hour si fiti eco-mobili!  Ca sa ajugeti la noi, alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Daca sunteti pe doua roti, avem o curte ideala pentru biciclete!

Ilustratiile pentru dezbaterile de marti sunt semnate de Eugenia Ghita, iar dezbaterile sunt organizate de Societal (www.societal.ro).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Ma bucur sa vad ca actiunile nu s-au oprit la Earth Hour. Avem nevoie de educatie pentru a putea schimba mentalitatea oamenilor, poate chiar schimbul de generatii. Nimic nu se poate insa realiza fara schimbarea obiceiurilor de zi cu zi. Trebuie sa invatam sa alegem, sa renuntam si sa ne bucuram de mediu fara a-l otravii prin actiunea noastra

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.