Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daca e marti, dezbatem… despre egalitatea de sanse intre femei si barbati!

0

Dezbaterea va fi moderata de Carmen Ionescu (Director Departament Relatii Internationale, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania)

Anunt de angajare: „Firma de contabilitate, angajam asistenta director general, cu studii medii, diploma de bacalaureat, aspect fizic placut, persoana sociabila, carismatica, cu varsta pana in 35 de ani, disponibila sa lucreze in weekend.”

Sursa: www.societal.ro

La exact un secol de la prima Zi Internationala a Femeii (1911, Germania) si la sase decenii de la Conventia Organizatiei Internationale a Muncii privind Egalitatea de Remuneratie intre femei si barbati (1951), anunturi ca cele de mai sus inca isi mai gasesc locul pe piata muncii din Romania si din intreaga lume.

Statisticile internationale arata ca in prezent femeile sunt remunerate cu pana la 25% mai putin decat barbatii, pentru acelasi tip de activitate, cantitate si calitate a muncii prestate. Femeile inca nu au acces la o serie de sectoare de activitate considerate traditional ca fiind ‘destinate barbatilor’ (precum taximetria, constructiile).

Marti, 8 martie ne intalnim la casa Reper21 pentru a raspunde impreuna la o serie de intrebari:

>> Care este rolul femeii in societatea contemporana si care sunt drepturile civile, sociale si politice pe care le-a dobandit prin celebrarea „Zilei Femeii”?

>> Care este situatia egalitatii de sanse intre femei si barbati in Romania?

>> Cum a fost aceasta influentata de politicile internationale si europene?

>> Putem vorbi de discriminare negativa a femeilor? Dar pozitiva?

Pentru inscrierea la dezbaterea de marti, 8 martie, va rugam sa ne scrieti pe adresa contact@reper21.org, specificand prenumele si numele, denumirea ONG-ului si rolul dvs in cadrul organizatiei (membru, angajat, voluntar etc.)

Dezbaterile sunt organizate de Societal (www.societal.ro).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.