Daca e marti, dezbatem… despre egalitatea de sanse intre femei si barbati!

0

Dezbaterea va fi moderata de Carmen Ionescu (Director Departament Relatii Internationale, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania)

Anunt de angajare: „Firma de contabilitate, angajam asistenta director general, cu studii medii, diploma de bacalaureat, aspect fizic placut, persoana sociabila, carismatica, cu varsta pana in 35 de ani, disponibila sa lucreze in weekend.”

Sursa: www.societal.ro

La exact un secol de la prima Zi Internationala a Femeii (1911, Germania) si la sase decenii de la Conventia Organizatiei Internationale a Muncii privind Egalitatea de Remuneratie intre femei si barbati (1951), anunturi ca cele de mai sus inca isi mai gasesc locul pe piata muncii din Romania si din intreaga lume.

Statisticile internationale arata ca in prezent femeile sunt remunerate cu pana la 25% mai putin decat barbatii, pentru acelasi tip de activitate, cantitate si calitate a muncii prestate. Femeile inca nu au acces la o serie de sectoare de activitate considerate traditional ca fiind ‘destinate barbatilor’ (precum taximetria, constructiile).

Marti, 8 martie ne intalnim la casa Reper21 pentru a raspunde impreuna la o serie de intrebari:

>> Care este rolul femeii in societatea contemporana si care sunt drepturile civile, sociale si politice pe care le-a dobandit prin celebrarea „Zilei Femeii”?

>> Care este situatia egalitatii de sanse intre femei si barbati in Romania?

>> Cum a fost aceasta influentata de politicile internationale si europene?

>> Putem vorbi de discriminare negativa a femeilor? Dar pozitiva?

Pentru inscrierea la dezbaterea de marti, 8 martie, va rugam sa ne scrieti pe adresa contact@reper21.org, specificand prenumele si numele, denumirea ONG-ului si rolul dvs in cadrul organizatiei (membru, angajat, voluntar etc.)

Dezbaterile sunt organizate de Societal (www.societal.ro).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează