Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de orientare pe cer – Introducere in astronomie

0
Din 13 septembrie, va invitam la un frumos Curs de orientare pe cer – Introducere in astronomie in 6 intalniri, sustinut de Adrian Sonka, membru al Astroclubului Bucuresti.
Introducere in astronomie – Curs de orientare pe cerFundatia Calea Victoriei va invita, din 13 septembrie, la Introducere in astronomie – Curs de orientare pe cer. Ghid in aceasta fascinanta calatorie printre stele si planete va fi astronomul Adrian Sonka, membru al Astroclubului Bucuresti si membru colaborator al AAVSO (American Association of Variable Star Observers).Vom afla de la el ce inseamna de fapt o constelatie: cine, cand si cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vom invata cum sa urmarim miscarea corpurilor ceresti, vom face observatii astronomice si ne vom familiariza cu instrumentele astronomice.La sedinta finala, se vor face doua calatorii prin cosmos: una vizuala in care, folosind imagini luate de marile telescoape, se va face un tur al obiectelor interesante de pe cer si una virtuala, folosind un program special de astronomie cu ajutorul caruia se va face o calatorie pana la marginea Universului.

Cursul va avea 6 intalniri:

1. De la haos la cosmos (1);

2. De la haos la cosmos (2);

3. De la teorie la practica – invatam constelatiile. Observatii astronomice cu ochiul liber

4. De la stele la planete;

5. Observatii astronomice prin binoclu, luneta si telescop – la Observatorul Astronomic;

6. Frumusetea Universului: Calatorie vizuala si virtuala prin cosmos.

Lector: Adrian Sonka

Data incepere: joi, 13 septembrie, ora curs: 19.00

Cost: 200 lei; cost studenti: 150 lei

Locul desfasurarii: Școala de Arte și Maniere – Str Ștefan Mihaileanu, nr 28B, (harta)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.