Curs de initiere in pictura @ Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victorieiva invita vineri, 26 septembrie, de la ora 19.00, la Cursul de initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.

Va propunem un curs in care vom invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, acordand o atentie sporita observatiei, intelegerii volumelor si proportiilor, totul imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.

Desi la 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: “de azi pictura a murit”, acest mediu, probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continua nu doar sa traiasca ci sa se metamorfozeze, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.

Curs 1, 2 si 3 – Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.

Prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momente de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Cursantii vor invata ce inseamna pictura in ulei, ce materiale  folosim, care sunt primii pasi si diferentele intre tehnici.

Curs 4 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.

Crochiuri – ce inseamna crochiurile, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in  educarea  ochiului ?

Curs 5 – Autoportretul in istoria artei.

Dupa ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei  picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil.

Modul de a invata tehnica portretului consta in observarea celui mai la indemana subiect: propriul  chip.

Curs 6 si 7 – Realizarea propriului model pentru pictura.

Aceasta intalnire propune o tema atipica in care, cursantii vor fi realizatorii propriilor suporturi  vizuale, raportandu-se la istoria artei recente. Pornind de la curentul Nouveau Realism specific anilor ’60, participantii vor face o paralela obiect-pictura realizand compozitii tridimensionale dupa care apoi vor picta.

Curs de initiere in pictura

Lector: Teodora Varzaru

Data incepere: 26 Septembrie 2013; Ora curs: 19:00;

Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează