Curs de calificare gratuit pentru persoanele cu dizabilitati din regiunea Sud Muntenia

0

CRIP Gornet găzduieşte cursul

“Lucrător pentru estetica şi igiena corpului omenesc”

Ieri, 25 martie 2013, clopoţelul a sunat pentru prima dată în Centrul de Reabilitare şi Integrare Profesională – CRIP Goret, din judeţul Prahova, anunţând cu entuziasm deschiderea oficială a cursului de calificare: „Lucrător pentru estetica şi igiena corpului omenesc”.

Cursul este organizat GRATUIT de Asociaţia Handicapaţilor Somatici din România, prin intermediul proiectului-pilot INSERT. Grupul ţintă căruia i se adresează este format din persoane cu dizabilităţi şi persoane afectate de boli care le influenţează viaţa profesională şi socială (ex. HIV/SIDA, cancer etc.) din regiunea Sud-Muntenia.

CRIP Gornet:  formare profesională acreditată ANC

În urma etapei de evaluare şi consiliere vocaţională, au fost admişi 28 de cursanţi, din rândul persoanelor cu dizabilităţi şi bolnavilor cronici din mun. Ploiești, com. Gornet (Cuib) și zonele limitrofe Gornetului. Timp de 3 luni, aceştia vor urma gratuit cursul de calificare profesională în meseria ”Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc”, în urma căruia vor primi câte un certificat acreditat ANC, recunoscut în toate ţările Uniunii Europene.

Cursul cuprinde module de pregătire teoretică şi practică, destinate formării profesionale în servicii de îngrijire estetică pentru femei și bărbați (frizerie, coafor, manichiură-pedichiură, epilat, retuș machiaj, executare tratament cosmetic și masaj facial).

CRIP Gornet: noi serii de cursuri gratuite                     

Centrul de Reabilitare şi Integrare Profesională (CRIP) din comuna Gornet, jud. Prahova pregăteşte, în decursul acestui an, deschiderea unor noi serii de cursuri de calificare gratuite, printre care: Tehnician maseur, Îngrijitoare bătrâni la domiciliu şi Îngrijitoare bolnavi la domiciliu. Pe lângă dobândirea unor competenţele profesionale acreditate, absolvenţii se vor bucura de sprijin în vederea angajării, atât prin consiliere şi consultanţă privind accesul pe piaţa muncii, cât şi prin servicii directe de mediere a locului de muncă.

Mai multe informaţii se pot obţine la Asociația Handicapaților Somatici din România, telefon: 078 529 55 08; e-mail: insert@ahsr-crrs.ro , website: www.reinsert.eu

insertCursurile de formare profesională găzduite de CRIP Gornet sunt oferite gratuit în cadrul proiectului INSERT – ”Construirea unei rețele de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii” cod proiect POSDRU 96/6.2/S/55474, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, Axa prioritară 6 – ”Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează