Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum sa treci de la “Nu se poate” la “Cum se poate” – Creative Fitness Studio

0

Cum sa treci de la “Nu se poate” la “Cum se poate” – Creative Fitness Studio

Creative Fitness Studio este un program  al Fundaţiei Friends For Friends de antrenare a creativităţii care are la bază un design original și care îmbină metodologii vechi și noi de formare a adulților.

După ce primele două luni s-au încheiat cu succes, în iulie urmează două ediţii intensive de weekend, care se vor desfăşura la Snagov între 14-15 iulie şi la Sibiu între 20-22 iulie, cu un număr de participanţi limitat la 30. Aceste ediţii speciale aduc un format nou de petrecere a timpului liber, care nu doar îi deconectează pe participanţi, ci îi reconectează, având ca miză trecerea de la iluzia lui “Nu se poate!” la “Cum se poate?”.

Atelierul evită generalizările sau simplificările, axându-se pe studii de caz şi exemple concrete, în aşa fel încât participanţii să poată pleca în primul rând cu soluții dezvoltate de ei înşişi pentru probleme reale din plan personal sau situații dificile din universul de business. Totul este moderat de cei doi antrenori cu o experiență cumulată de peste 20 de ani în industrii creative, training și creative writing – Sandra Ghiţescu şi Vlad Ioan Tăuşance.

Pentru cele 2 zile de antrenament sunt pregătite 12 exerciții individuale, de grup sau de echipă într-un format dinamic, interactiv și ludic care îmbină tehnici din advertising, elemente de neuroștiință, puzzle-uri, precum și ultimele tendințe internaționale în materie de formare a adulților.

Programul se adresează tuturor celor care sunt conștienți de rolul creativității în viața lor profesională și personală, precum și în dezvoltarea potențialului lor uman individual. Nu există limită de vârstă, niciun profil demografic sau profesional preferat.

De aceste atelierele au beneficiat cu succes atât studenți și tineri antreprenori, cât și manageri și profesioniști din domenii precum banking, logistică,media și comunicare, IT, ONG.

Ana, participantă la una dintre ediţii, a declarat: “CFS a reprezentat pentru mine conștientizarea că în spatele unui „Nu știu”, închis cu multe lacăte, se află o o câmpie cu multe floricele și copaci roditori. Patru întâlniri de experimentare activă mi-au schimbat gândirea verticală complet și m-au relaxat în relația cu provocările. Și ca bonus: mi-am făcut noi prieteni:)”. Si Isabela este la fel de mulţumită: “Mi-a plăcut foarte mult experienţa Creative Fitness; mi-a încărcat bateriile, mi-a deschis uși noi și mi-a arătat noi unghiuri de a aborda o problemă.“

Pentru toate detaliile despre program şi înscriere, precum şi amănunte despre celelalte ediţii Creative Fitness Studio, accesaţi site-ul www.ffff.ro/creative-fitness-studio/ şi pagina de facebook: http://www.facebook.com/CreativeFitnessStudio.

Despre Fundaţia Friends For Friends

Fundaţia Friends for Friends (FFFF) susţine creativitatea practică, punând  la dispoziţia comunităţii instrumente și experienţe unice. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expoziţia Ciorne 1.0 – colecţie de oameni și idei în devenire, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărţi utile profesioniștilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, Premiile Superscrieri – non-ficţiuni care schimbă lumea și, nu în ultimul rând, evenimentele de la Caffffe Creativa.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.