Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la lansarea Revistei de Povestiri?

0

Miercuri, 14 martie, s-a lansat Revistei de Povestiri, la Clubul Țăranului, în văzul și spre încântarea a peste 250 de oameni!

Mai întâi, organizatorii s-au luptat cu planșa: ditamai locul de joacă destinat unei viitoare povestiri colaborative : „30 de personaje în căutarea unei povestiri” scria mare pe ea și chiar despre asta era vorba: au fost înfipte cu piuneze 30 de fițuici colorate pe care au fost puse personaje din cele mai diverse (tanti Aglaia, pensionară, adoră concursurile tv, Compendiu Popovici, plăpumier, pasionat de sărituri cu schiurile, Pipoș, bodyguard de club, face goblenuri, Milona, stewardesă, are o crescătorie secretă de canguri). Din piuneze porneau fire ce au fost lipite în 30 de puncte ale sălii. Ideea era așa: X se duce într-un punct al sălii, dezlipește un fir și vede la ce personaj il duce. De la personaj duce firul spre alte personaje, de care îl leaga, iar pe firul dintre două puncte scrie ce fac cele două personaje. De la 19 :00 la 19 :30, planșa a fost provocarea.

 

Un efect neintenționat, dar măgulitor a fost următorul: Echipa s-a gândit să își lipească câte un sticker cu Motanov pe ei, să știe oamenii cine e de la organizare, să îi poată întreba lucruri dacă sunt dezorientați. Au avut 300 de stickere, pe care Vera le-a împărțit la intrare, câte unul pe intrat. Când colo, după ce sala a început să se umple, și-au dat seama că mulți participanți își lipiseră și ei stickerele pe haine sau rucsac!

 

De la 19:30 la 20:00, a fost partea de prezentare a Revistei de Povestiri. Mai întâi a vorbit editorul, apoi a vorbit invitatul serii, Florin Iaru. După care, Dora Tudor a citit un text din revistă (Trei iezi cu puieți, de Elu Cubrela). La final, Andi a citit povestirea care a fost creată pe planșă în prima jumătate de oră. Tot ce s-a vorbit se poate asculta chiar aici.

Apoi a-nceput nebunia. Mai întâi a apărut Vera cu o tavă cromată elegantă pe care era un papion mare, mov cu buline, cum altfel. Fiecare a avut ocazia să fie Motanov și trebuie recunoscut că cei mai mulți au profitat de ea și se vedea că erau încântați de idee.

A mai fost, de altfel, un coș de basket și niște gheme colorate. Dacă ghemul trecea prin coș, premiul era o acadea asemănătoare cu cea de pe coperta revistei. Ulterior, publicul a răspuns antrenamentelor de imaginație propuse de Motanov. Au fost înapoiate 26 completate din 50. Odată cu antrenamentul, atrenatul primea și o punguță cu brain food de la frufru, pentru stimulare.

Musafirii au avut parte și de cafea bună de la Illy dar și de plăcințele comandate chiar de la Clubul Țăranului.

În paralel cu jocurile, s-a întâmplat un lucru minunat: primul concert Volceanov și Radu Pop! Au cântat absolut perfect. Au fost foarte de frumoși, au creat o atmosferă foarte plăcută și s-au potrivit foarte bine cu oamenii, locul și starea de spirit.

Per ansamblu, evenimentul a decurs foarte bine. Echipa speră să facă ceva comparabil pentru fiecare număr de acum încolo. Bani de tipar să fie! Așa că dacă vreți ne sprijiniți, avem câteva variante aici http://www.revistadepovestiri.ro/planuri/

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.