Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu Digital Safari, copiii construiesc Bio Parcul viitorului

0

UPC România lansează concursul Digital Safari, prin care îi încurajează pe cei mici să dea frâu liber imaginaţiei şi să creeze parcul viitorului

Un Bio Parc este un parc inovator și modern, unde poți vedea animalele într-un mediu foarte apropiat de cel natural. Față de o grădină zoologică tradițională, Bio Parcul te aduce mai aproape de natură si te ajută să înțelegi mai bine diversitatea speciilor și ecosistemele în care acestea trăiesc în sălbăticie. Pentru a-i învăța pe copii care sunt avantajele acestui parc, UPC România lansează concursul Digital Safari și îi provoacă să creeze parcul viitorului. Obiectivul principal al concursului este de a promova respectul pentru natură și animale și de a-i face pe copii conștienți de importanța protejării mediului.

Concursul se adresează copiilor cu vârste de până la 16 ani și se desfășoară în perioada 27 noiembrie – 25 decembrie 2013.

Concurs Digital Safari

Cele mai ingenioase 3 idei vor fi răsplătite prin premii atractive. Marele premiu va consta într-o excursie de două zile la Grădina Zoologică din Praga, pentru câștigător și familia sa, și în plus, UPC oferă o tabletă și o bicicletă pentru acele proiecte care vor impresiona juriul.

Mecanismul de înscriere este foarte simplu și presupune crearea unui cont pe platforma www.upcdigitalnature.ro, înscrierea proiectului și trimiterea lui până la data de 25 decembrie 2013. Aplicația presupune realizarea unui desen sau postarea unei imagini care să explice felul în care aplicantul vede structurat parcul viitorului și o descriere care să detalieze imaginea. Cei mici vor găsi pe platforma Digital Nature mai multe indicații cu privire la ce înseamnă un Bio Parc și aspectele de care trebuie să țină cont pentru ca proiectul lor să fie cel câștigător.

Proiectul Digital Zoo, integrat recent în platforma UPC Digital Nature a promovat încă de la început respectul față de natură și animale, devenind o reală sursă de inspirație pentru copii. Pentru ei am gândit o nouă provocare, un concurs care să-i stimuleze să găsească soluţii cât mai creative pentru a proteja natura și să-i educe cu privire la nevoile animalelor. Cei mici sunt un izvor de creativitate şi vrem să-i încurajăm să-și valorifice talentul pentru a da naştere unui parc al viitorului.”, declară Ariana Bădin, Director Marketing, Comunicare și PR UPC România.

Inițiată de UPC, platforma Digital Nature este o invitație de călătorie în natură și, în același timp, o reală sursă de inspirație atât pentru copii cât și pentru părinți. Structurată în 3 secțiuni – Digital Zoo, Locuri de văzut și Ghidul Părinților – platforma e locul în care vizitatorii explorează, se documentează și învață lucruri noi despre tot ceea ce îi înconjoară, într-un mod creativ.

Copiii sunt curioși din fire și dornici să descopere lucruri noi, așa că au nevoie de cât mai multe ocazii prin care să combine educația cu joaca.  Acelaşi lucru îl urmărim şi noi prin proiectele desfăşurate la Zoo Băneasa şi tocmai din acest motiv ne bucurăm să susţinem proiectul Digital Zoo şi concursul Digital Safari”, afirmă Anca Oprea, director Grădina Zoologică Bucureşti.

Grădina Zoologică Băneasa urmează să treacă printr-un proces de schimbare în vederea alinierii sale la normele europene și se estimează că până în 2020 se va transforma într-un Bio Parc. Acesta va reda aproximativ toate ecosistemele pământului, cu fauna si flora specifice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.