Cu bastonul prin Bucureşti, sâmbătă, 23 iulie 2011

1

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN lansează,  sâmbătă, 23 iulie 2011, începând cu ora 11.00, în faţa Ateneului Român, cea de-a doua ediţie a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti…”.


Acest proiect indrăzneț, realizat in exclusivitate de voluntarii ARCEN, se va desfăşura sub sloganul „Descoperă oraşul pas cu pas!” și cuprinde un tur-ghidat pietonal al Capitalei oferit gratuit bucureştenilor.
Proiectul „Cu bastonul prin Bucureşti…” se va desfăşura în fiecare sfarșit de săptămână în perioada 23 iulie-11 septembrie 2011, pe traseul Ateneul Român – Banca Naţională a României, sâmbăta începând cu ora 11.00, iar duminica începând cu ora 18.00.

Turul-ghidat pietonal va cuprinde un tablou amplu al vieţii bucureştenilor de peste două secole, va ilustra poveşti despre oameni care au înspăimântat un întreg oraş, idealurile unor oameni care au schimbat faţa Bucureştiului, poveştile de amor care circulau dintr-un cap în altul al Căii Victoria, anecdote, poezii şi satire pe care le cunoşteau bucureştenii perioadei interbelice, vieţile îmbătrânite, dar vii ale unor clădiri şi ale unor oameni care par astăzi mai tineri ca noi, cei din secolul XXI.
Din dorinţa de a le reda bucureştenilor istoria pierdută a oraşului, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate-ARCEN reia proiectul „Cu bastonul prin Bucureşti” în contextul în care Capitala este puternic afectată de lipsa unei coerenţe urbanistice, de o dezvoltare haotică, care a dus la masacrarea istoriei şi patrimoniului cultural al Capitalei.
Proiectul ARCEN este o invitaţie adresată bucureştenilor spre a-şi descoperi cu alţi ochi oraşul în care trăiesc, de a-l aprecia şi, nu în ultimul rând, de a-l iubi. ARCEN oferă prin intermediul turului-ghidat pietonal şi o alternativă de petrecere a timpului liber în mijlocul oraşului.

Proiectul ARCEN este reluat la cea de-a doua ediţie din dragoste pentru un oraş si pentru locuitorii lui!

Durata turului-ghidat va fi de 2 ore, iar punctul de pornire va fi la Ateneul Român.*


*Turul-ghidat pietonal se va desfasura indiferent de conditiile meteo.
Anularea turului se poate face doar in conditii de vreme extrema.
Sursa si mai multe informatii pe a-r-c-e-n.blogspot.com


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează