CSR pentru un nou colt verde in nordul Capitalei

0

Campania Holcim Romania „Impreuna pentru comunitate” aduce un nou colt verde in nordul Capitalei

Angajatii Holcim Romania din sediul central si de la statia de betoane Pipera au finalizat la sfarsitul saptamanii trecute actiunea de reabilitare si inverzire a drumului de acces catre statia de betoane Holcim din Pipera. Timp de o zi acestia au curatat si reamenajat spatiul verde adiacent drumului, prin plantarea a peste 230 de arbori si arbusti.

La actiunea de voluntariat au participat circa 80 de angajati, care au plantat pe o suprafata de 3-3,5 metri latime si 400 m lungime, curatata anterior de deseuri, nivelata si pregatita pentru plantare de catre angajatii Holcim de la statia de betoane din Pipera. Au fost plantati frasini, castani si arbori decorativi precum catalpa, prunus sau rustifina, dar si 11 specii de arbusti, care vor crea o noua zona verde in partea de nord a Capitalei.

„Actiunea din nordul Capitalei, este, ca si celelelate 15 activitati din Romania, o dovada a recunostintei noastre, dar si un act de responsabilitate civica, pe care dorim sa-l transformam intr-o traditie. Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arata recunostinta fata de oamenii care ne-au fost aproape de-a lungul timpului si ne-am dorit ca toate actiunile de voluntariat sa fie cu adevarat de ajutor pentru fiecare comunitate in parte”,  a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

Alte actiuni desfasurate sub umbrela campaniei „Impreuna pentru comunitate”

Pana in acest moment s-au desfasurat 15 actiuni de voluntariat din cele 16 programate in cadrul campaniei „Impreuna pentru comunitate”. Acestea au acoperit trei domenii distincte care reprezinta probleme actuale ale comunitatilor din Romania: plantari de copaci pentru un mediu mai verde, colectare selectiva de deseuri si reabilitarea unor zone de interes public.

Astfel, la Campulung angajatii Holcim au plantat 14.000 de puieti la marginea orasului, la Oradea ei s-au concentrat pe inverzirea malurilor raului Crisul Repede, iar la Chitila au infrumusetat zona adiacenta statiei de betoane. Un mediu mai curat a fost un alt obiectiv al campaniei astfel ca angajatii de la Alesd, Brasov si Timisoara au colectat selectiv deseurile de pe albiile raurilor care marginesc sau traverseaza orasele lor, in timp ce la Pitesti ei au ales zona impadurita a cartierului Trivale ca tinta a actiunii lor.

Angajatii din Campulung, Craiova, Cluj-Napoca, Turda, Ploiesti, Targu-Mures si Satu Mare au ales sa reabiliteze spatii de joaca la gradinite, camine de copii si azile pentru batrani, precum si sa aduca imbunatatiri unor drumuri publice.

Lista completa a actiunilor de voluntariat derulate de angajatii Holcim Romania, precum si informatii detaliate despre ce se va intampla in fiecare locatie gasiti la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html .

 

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 18 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.100 angajati. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei la www.holcim.ro

In 2012, Grupul Holcim sarbatoreste 100 de ani de putere, performanta, pasiune si totodata 15 ani de activitate sustinuta in Romania, cu rezultate notabile in industria constructiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează