Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Credit Suisse sustine proiectul Habitat pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

0

 Credit Suisse aduce in Romania voluntari din Austria, Elvetia, Germania, Marea Britania si Grecia pentru a participa la finalizarea unui centru pilot de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati mintale – Casa Mihail.  Echipa de 20 de persoane va lucra timp de 3 zile in satul Novaci, judetul Giurgiu.

Este al doilea grup de voluntari Credit Suisse care vine pe acest santier. De data aceasta, voluntarii vor lucra la stadiul final al constructiei, la finisaje de interior. Proiectul prezinta un interes anume companiei, deoarece acesibilitatea este o tema importanta pentru Credit Suisse, va fi foarte interesant pentru noi si pentru voluntarii nostri! Asteptam cu nerabdare sa lucram pe acest minunat santier, spune Martin Koblet, Credit Suisse, Elvetia.

Habitat for Humanity Romania a demarat constructia Casei Mihail in Martie 2013. Indata ce va fi terminata, va deveni un model de casa simpla, decenta si complet accesibila pentru persoanele cu dizabilitati mintale si fizice. Va fi o casa pentru 6 persoane. Momentan cei 6 locuiesc in institutii de stat. Noua casa ii va ajuta sa iasa din sistemul institutionalizat, le va oferi sevicii sociale si ii va integra in comunitate.

 

In Romania, aproximativ 18.000 de persoane cu dizabilitati sunt institutionalizate si locuiesc in conditii precare. Prin acest proiect, Habitat for Humanity Romania doreste sa integreze aceste persoane inapoi in comunitate. Proiectul este desfasurat in parteneriat cu alte 2 organizatii non-guvernamentale. Constructia se finalizeaza la sfarsitul luniii septembrie.

Credit Suisse este un partener devotat al Habitat for Humanity. Compania sustine financiar si implica voluntari in proiectele de locuinta. Inca din 2009, peste 2.000 de angajati au voluntariat mai mult de 23.000 de ore in 30 de locatii din toata lumea pentru Habitat for Humanity – sa ajute la construirea de locuinte pentru familii nevoiase.

Casa Mihail, septembrie 2013

Credit Suisse AG

Credit Suisse AG este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si face parte din grupul de companii Credit Suisse. Ca si o banca integrata, Credit Suisse poate oferi clientilor sai expertiza in domeniile de private banking, investment banking si asset management fata de o singura sursa. Credit Suisse ofera servicii de sfatuire cu ajutorul specialistilor, solutii de intelegere si prduse inovative catre companii, clienti institutionali si catre clienti privati cu sume mari din intreaga lume si, de aseamenea, catre clienti retail din Elvetia. Credit Suisswe are sediul general in Zürich si isi desfasoara activitatea in peste 50 de tari de pe glob. Grupul are 46.900 de angajati. Actiunile inregistrate (GSGN), ale societatii-mame Credit Suisse Group AG, sunt listate in Elvetia si la New York sub forma de Actiuni Depozitare Americane (CS). Mai multe informatii despre Credit Suisse pot fi gasite la www.credit-suisse.com.

 

Habitat for Humanity

Habitat for Humanity International vede o lume in care oricine are o locuinta decenta. Ancorat in credinta ca o locuinta sigura si accesibila ofera o fundatie pentru evadarea din cercul saraciei, Habitat a ajutat peste 3 milioane de oameni sa construiasca, sa renoveze sau sa mentina case din 1976. De asemena, Habitat foloseste metode cinstite si corecte si ofera instruire si acces catre resurele necesare ca familiile sa-si imbunatateasca conditiile de adapost. Ca si organizatie non-profit crestina, Habitat isi desfasoara activitatea in peste 70 de tari si primeste in misiunea sa persoane de toate rasele, religiile si nationalitatile. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava. In Romania, Habitat for Humanity Romania a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilitati. In anul 2009, Initiativa pentru Sanatate Mintala si Habitat for Humanity Romania si-au unit pentru prima data fortele alaturi de Fundatia “Pentru Voi” pentru imbunatatirea conditiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilitati din Timisoara.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.