Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Credit Suisse ajuta persoanele cu dizabilitati din Romania cu case simple si decente

0

 Voluntarii Credit Suisse din Elvetia, Germania, Marea Britanie, Italia si Franta vin in Romania timp de 5 zile pentru a lua parte la construirea unei case pentru persoanele cu dizabilitati. Echipa de 20 angajati va luca in satul Novaci din judetul Giurgiu, la 40 kilometri distanta de capitala.

Echipa va lucra la pavaj si izolatie, precum si la asamblarea peretilor si a acoperisului. ”Din moment ce accesibilitatea este o mare tematica pentru Credit Suisse Corporate Citizenship, va fi foarte interesant pentru noi si voluntarii nostrii! Asteptam cu nerabdare sa lucram pe acest santier deosebit”, spune Martin Koblet, Credit Suisse Corporate Citizenship, Elvetia.

Habitat for Humanity Romania a inceput proiectul Casa Mihail in Martie 2013. Urmareste construirea unei case simple, decena si accesibila, pentru persoanele cu dizabilitati. Momentan, aceste persoane locuiesc intr-o institutie de stat. Noua casa ii va ajuta sa iasa din institutie si sa beneficieze de servicii sociale si activitati comunitare, pentru a facilita integrarea lor.

Casa va fi complet accesibilizata si va oferi orice servicii medicale de care este posibil sa aiba nevoie la un moment dat beneficiarii. Planul casei a fost facut de arhitecti americani de la Institutul Human Centered Design din Boston. In Romania, aproximativ 18.000 persoane cu dizabilitati sunt institutionati si locuiesc in conditii precare. Prin acest proiect, Habitat for Humanity Romania doreste sa ofere acestor persoane sansa de a face parte din comunitate. roiectul este desfasurat in parteneriat cu alte doua organizatii non-guvernamentale. Finalizarea constructiei va avea loc in Septembrie 2013.

Credit Suisse sustine financiar si prin participarea voluntarilor proiectele Habitat for Humanity. Inca din 2009, peste 2000 angajati au depus peste 23.000 de ore de munca voluntara in 30 de locatii de pe glob pentru Habitat for Humanity, ajutand la construirea caselor pentru familiile nevoiase.

Photo Credit Suisse, 20 iun 2013

Credit Suisse AG

Credit Suisse AG, parte a grupului international Credit Suisse, este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare pe plan mondial. Ca banca integrata, Credit Suisse ofera clientilor sai o expertiza combinata in servicii bancare private, investitii bancare si gestionarea activelor. Credit Suisse ofera servicii de consultanta, solutii complete si produse inovatoare pentru companii, clienti institutionali si clienti privati, la nivel global, precum si clientilor de retail din Elvetia. Sediul Credit Suisse se afla la Zürich si desfasoara operatiuni in peste 50 de tari de pe glob. Grupul are aproximativ 48.700 de angajati. Actiunile Credit Suisse Group AG (CSGN) sunt listate la bursa din Elvetia si, sub forma de Actiuni Depozitare Americane, la cea din New York. Informatii suplimentare despre Credit Suisse pot fi gasite pe www.credit-suisse.com.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity International este o organizatie mondiala crestina si non-profit, care urmareste sa elimine adapostirea saracacioasa. Din 1976, Habitat a construit si renovat la nivel global peste 600.000 de locuinte, oferind un adapost simplu, decent si accesabil pentru 3 milioane de persoane. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.habitateurope.org. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava. In Romania, Habitat for Humanity Romania a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilitati. In anul 2009, Initiativa pentru Sanatate Mintala si Habitat for Humanity Romania si-au unit pentru prima data fortele alaturi de Fundatia “Pentru Voi” pentru imbunatatirea conditiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilitati din Timisoara.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.