Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crăciun împreună în sprijinul vârstnicilor @ Pitești

0

Voluntarii Grupului CEZ în România și ai Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor au dăruit, pentru al doilea an consecutiv, spiritul și veselia sărbătorilor de iarnă vârstnicilor din Căminul de bătrâni din cartierul Găvana din Pitești.

În cadrul evenimentului de vineri, 15 decembrie, a fost organizat un atelier de creație cu tematică de sărbători, în care au fost confecționate felicitări și obiecte decorative. În plus, Cei 20 de voluntari ai Grupului CEZ în România și Niciodată Singur, costumați în spiridușii Moșului, au oferit 142 de cadouri bătrânilor din cămin. Scopul acțiunii este acela de a oferi vârstnicilor singuri din comunitate o bătrânețe mai demnă și mai frumoasă.

„Parteneriatul cu Grupul CEZ în România reprezintă pentru noi o parte importantă a programului de a veni în sprijinul bătrânilor din cămine. Acțiunea de astăzi, ca toate celelalte derulate în timpul anului demonstrează vârstnicilor că nu sunt singuri, că au alături tineri care sunt alături de ei și care le alină orele lungi petrecute în cadrul căminului.” A declarat Beatrice Culda, Director Executiv al Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor

„Ne-am alăturat cu inima deschisă inițiativei Prietenii Vârstnicilor venită din partea Asociației Niciodată Singur pentru că oamenii și poveștile lor sunt mereu o sursã de emoție pentru noi. Am creat alãturi de ei o echipã formatã de oameni determinați, care cautã sã aduca energie pentru bine în viața vârstnicilor singuri. Fiecare etapă a acestui proiect a materializat gândurile noastre la seniorii din cămine cu care am legat o relație puternicã și care meritã toatã atenția și grija noastrã.” – Doina Vornicu, Directorul de Operațiuni al Grupului CEZ în România

Parteneriatul CEZ – Niciodată Singur a debutat în luna mai a anului 2016, iar în cei aproape 2 ani de colaborare au fost organizate peste 20 de activități diverse în sprijinul vârstnicilor din cămin, de la ateliere tematice de tot felul, la excursii de o zi, șezători de tricotat și multe alte întâlniri intergeneraționale menite să aducă vârstnicilor o bătrânețe mai ușoară.

În plus, impactul colaborării a obținut recunoaștere națională, în cadrul Galei CSR Awards, din luna aprilie a acestui an, parteneriatul fiind premiat cu Premiul I la categoria Parteneriat sectorial.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor acționează la nivel național împotriva izolării sociale și a singurătății persoanelor vârstnice, pentru o bătrânețe demnă și frumoasă. Voluntarii asociației le oferă acestora prietenie și suport moral, ajutor practic și material, dar și ocazia de a se bucura de ieșiri, mese de duminică, vacanțe de vară, întâlniri festive pentru sărbătorile importante. În prezent, peste 200 de voluntari sunt alături de mai mult de 1000 de vârstnici din București, Constanța, Brăila, Pitești, Târgoviște și Ploiești. Detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.