Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coregrafia și cinema-ul se întâlnesc la BIEFF 2013, în ineditul program CINE-DANS DIN OLANDA

0

BIEFF celebrează anul acesta întâlnirea cinema-ului cu arta coregrafică, prezentând pentru prima dată în România câteva dintre cele mai fascinante colaborări din ultimii ani între regizori și coregrafi olandezi.

Cu sprijinul generos al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos și al EYE Film Institute Netherlands, BIEFF prezintă experimente pline de poezie, filme care împletesc expresivitatea corpurilor umane cu subtilitatea limbajului cinematografic, experienţe care însoțesc spectatorul multă vreme după ieşirea din sala de cinema.

Filmul-dans explorează noi mijloace creative pentru a dezvălui complexele și multiplele straturi ale realității pe calea imaginației. Mai mult decât atât, cu un impact emoțional deosebit asupra spectatorului, cine-dansul prezintă lumi inaccesibile și descoperă noi forme de exprimare a sentimentelor, în situații în care cuvintele sunt pur și simplu de prisos.

Limitele fizice ale spațiului se dovedesc irelevante în NATION FOR TWO de CHAJA HERTOG şi NIR NADLER, emoţionanta poveste de dragoste a unui cuplu care străbate distanțe incredibile pentru a fi împreună. Proiectat în cadrul festivalurilor de film de la Rotterdam și Oberhausen, acest eseu vizual suprarealist, ce combină animaţia stop-motion, performance-ul și arta vizuală, ne amintește că dragostea nu cunoaşte frontiere. (TRAILER)

MEMORY LANE de PAUL ŞI MENNO DE NOOIJER îşi propune de asemenea să depășească limitele, de data aceasta nu ale spațiului, ci ale timpului. Punând sub lupă evoluţia relaţiei unui cuplu de îndrăgostiţi, acest scurtmetraj reușește să comprime o viaţă de om în doar câteva minute, într-o poveste fermecătoare despre efemeritatea şi capriciile dragostei, în care idealismul tinereții se ciocneşte de deziluziile maturităţii, pentru ca în final să-și găsească liniștea cu înțelepciunea bătrâneții.

Iubirea este tema principală şi în IMMORTELLE de DAVID VERBEEK, nominalizat la Tiger Awards for Short Film Rotterdam 2013, o poveste în care durerea despărţirii unui cuplu devine o experiență vizuală tulburătoare. Cei doi au încă sentimente atât de puternice unul pentru celălalt încât, în căutarea vindecării, acestea pun stăpânire pe realitate şi se materializează în lumea exterioară: dubluri fantomatice ale foştilor iubiţi îi invadează, încercând cu disperare să nu fie uitați. (TRAILER)

Tot dragostea, de data aceasta în relație cu moartea, este explorată și în EGON de MICHIEL VAN JAARSVELD. Inspirat de estetica pictorului austriac Egon Schiele, filmul se desfăşoară ca o viziune febrilă a ultimelor zile din viața pictorului, „în care mișcările de o mare expresivitate explorează granița dintre frumusețe și erotism pe de o parte, și dezintegrare și perversitate de cealaltă parte.” (Netherlands Film Festival) (TRAILER)

Despre forța legăturilor afective – de data aceasta dintre mamă și copil – vorbește și OFF GROUND de BOUDEWIJN KOOLE, câştigător al premiului publicului de la festivalul Cinedans Amsterdam 2013, o metaforă vizuala în care corpurile în mișcare devin mijloc de expresie a emoției trăite atunci când doi oameni trebuie să se despartă, în timp ce granița dintre realitate și iluzie și cea dintre viață și moarte se relativizează.

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF va avea loc în perioada 11-15 decembrie 2013, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu, și este susţinută de Centrul Național al Cinematografiei, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Universitatea Națională de Arte, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, UCIN, British Council, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer, Forumul Cultural Austriac, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Goethe-Institut, JTI, Dacia, Jameson, Noumax, 360 Revolution, Hotel Marshal, Lente Cafe.

PARTENERI MEDIA:

Radio Guerrilla, Cinemagia.ro, CinemaRx.ro, CineFan.ro, FilmReporter.ro,LiterNet.ro, Carturesti.ro, B365.ro, All Hollow, BeWhere!, TATAIA, Orasulm.eu, GetLokal.ro,CalendarEvenimente.ro, Urban.ro, CooperativaUrbana.ro, iFestival.ro, IQads.ro, VICE.ro, HipMag.ro,SUB25.ro, GingerGroup.ro, TOTB.ro, LaPunkt.ro, 121.ro, Modernism.ro, ArtClue.net, PostModern.ro,ArtActMagazine.ro, Studentie.ro, VinSiEu.ro, DorDeDuca.ro, KoolHunt.ro, VIP Romania, Inhale Magazine, Ziarul Metropolis, Urban Things Romania.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.