Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii de la Acorns Nursery au participat la o acțiune de plantare de copaci la Comana

0

Peste 80 de copii de la grădinița Acorns Nursery, alături de 100 de adulți – părinți și educatori – au participat în weekend la o acțiune de plantare de copaci la Comana.

Timp de mai bine de două ore, voluntarii au plantat peste 200 de puieți de cireși și tei, sub îndrumarea reprezentanților Ocolului Silvic. După activitatea de plantare, copiii și adulții au montat căsuțe pentru păsări, realizate și vopsite anterior în cadrul activităților de la grădiniță, alături de un horticultor autorizat și de personalul instituției. Copiii au aflat de ce este important să protejăm natura și ce anume pot face ei și părinții în beneficiul naturii.

ACORNS1

„Toți participanții au fost extrem de implicați, dornici să producă o schimbare în bine. Atât copiii, cât și părinții au ajutat la plantarea copacilor, chiar dacă solul a reprezentat o provocare în anumite locuri”, a declarat Valentina Secară, Manager General ACORNS.

Pentru că natura este prietenoasă și iubește copiii, la finalul acțiunii, familiile prezente au participat la un picnic cu momente de joacă și veselie. Atât copiii, cât și părinții și educatorii au promis că revin curând cu alte activități frumoase în sprijinul naturii.

Acorns Nursery se implică de peste 10 ani în proiecte de CRS care au în centrul atenției copiii, educația și îngrijirea acestora, inițiind propriile proiecte sau susținând proiecte inițiate de alte organizații cu viziuni asemănătoare, precum Light into Europe, Hospice Casa Speranței sau OvidiuRo. De asemenea, Acorns susține proiectul ”Cărțile Copilăriei” implementat de Curtea Veche și Altețea Sa Regală Prințul Nicolae, prin care copiii din zonele defavorizate au acces la cărți.

Despre Style Nursery

Acorns Nursery este prima organizație din domeniul educației din România certificată Investor in People și premiată cu Every Child Matters Standards Award. Fundatia Acorns oferă educație și îngrijire copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 si 6 ani după metoda și programa britanică care are ca punct central individul și capacitățile sale. Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children’s Bureau (Marea Britanie), Early Years – the organization for young children (Irlanda de Nord) și British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliată International British School of Bucharest și Cross Frontier Education.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.