“Copiii autiști, micii artiști!” expoziție cu vânzare la Serendipity Tea, în luna decembrie

0

 “Copiii autiști, micii artiști!”

Expoziție cu vânzare la Serendipity Tea, în luna decembrie

Miercuri, 5 decembrie,  Asociaţia Împreună Pas cu Pas a organizat vernisajul expoziției “Copiii autiști, mici artiști!”, la Serendipity Tea. Acțiunea a avut drept scop strângerea de fonduri pentru programul psihoeducațional “Împreună la școală”, realizat de Asociația Împreună Pas cu Pas pentru copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare.

Alături de Nicoleta Burlacu, președintele asociației, am realizat un program psihoeducațional, denumit «Împreună la școală», care își propune să ofere un ajutor educațional concret copiilor cu nevoi speciale, în vederea unei integrări mai bune în mediul școlar. Datorită experienței directe pe care o avem cu acești copii speciali, am simțit realmente utilitatea unui astfel de program de sprijin deoarece, odată ce copiii ating vârsta școlarizării, părinții se confruntă cu o mulțime de probleme, de la dificultatea de a-i integra într-o clasă și până la lipsa unui ajutor specializat pe parcursul școlii. Drept urmare, mulți dintre ei se văd nevoiți să abandoneze școala.”, a precizat în deschiderea evenimentului Irina Ionescu, vicepreședinte al Asociației Împreună Pas cu Pas.

Vernisajul din această seară și expoziția cu vânzare ce va fi deschisă până la sfârșitul lunii decembrie la Serendipity Tea au drept scop strângerea de fonduri pentru continuarea gratuită a programului nostru. Lucrările pe care le puteți achiziționa sunt realizate de copiii din cadrul programului și de alți copii cu nevoi speciale – în principal autism – cu care lucram în prezent și reprezintă modul lor de a ne arăta sensibilitatea și bogăția lor interioare, demonstrând că au un potențial pe care noi, ca adulți, trebuie să îl dezvoltăm.”, a adăugat Irina Ionescu.

 La eveniment au participat prieteni şi susţinători ai asociației, dar și persoane care şi-au dorit să îi cunoască cu această ocazie pe micii artiști și să le ofere o bucurie și un sprijin în preajma Sărbătorilor, cumpărând tablourile, calendarele și ornamentele de Crăciun confecţionate de ei. În acelaşi timp, participanții au putut interacționa cu cei mici și admira lucrările lor, pentru  a le alege pe cele care i-au impresionat cel mai mult.        

 “Vernisajul din această seară a fost un început încurajator și sperăm ca acțiunea de strângere de fonduri să continue cu bine. Tablourile și celelalte creații ale copiilor vor rămâne la Serendipity Tea toată luna decembrie. Fiind o lună a cadourilor și a faptelor bune, credem că acestea vor fi achiziționate pentru că reprezintă într-adevăr un dar deosebit de Crăciun, mai ales datorită scopului caritabil. Le mulțumim în mod special celor care sunt alături de noi de fiecare dată la astfel de acțiuni!“, a ţinut să precizeze Nicoleta Burlacu, președinte al Asociației Împreună Pas cu Pas.

Asociatia Impreuna Pas cu Pas ofera sprijin copiilor cu autism si alte tulburari de dezvoltare si are ca scop sa ii invete pe acesti copii sa traiasca in limitele conditiei lor si sa foloseasca aspectele pozitive ale acesteia, devenind increzatori si independenti.

Serendipity Art, Coffee & Tea este o oaza de liniste si magie in centrul orasului. Ceainarie si mai mult decat atat: librarie, wi-fi free, expozitii pictura si fotografie, concerte live, workshop-uri de dezvoltare personala, ateliere de mozaic, grafica, handmade, pictura pe vase ceramice si multe altele.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează