Copii cu și fără dizabilități marchează săptămâna Școlii Altfel prin activitati comune

0

Vreau să fiu parte din comunitate! Săptămâna “Şcolii Altfel” ne găseşte tot împreună!

În perioada 20 ianuarie – 27 aprilie, Fundația Motivation România desfășoară proiectul “Vreau să fiu parte din comunitate!”, proiect finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București!”. Acest proiect își dorește să sprijine procesul de integrare socială a 10 tineri cu dizabilități, abandonați în centre de plasament și care se află de peste 10 ani în grija Fundației, prin desfășurarea de jocuri sportive, cursuri de gătit, confecționarea de obiecte decorative. Alături de ei sunt de fiecare dată 10 tineri din familii naturale care studiază la Școala cu Clasele I-VIII Nr. 1 din Bragadiru, oraș în care locuiesc și tinerii dezinstituționalizați de Fundația Motivation.

activitati_terapie_ocupationala

Cu ocazia săptămânii “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, 7 – 11 aprilie, tinerii din cadrul proiectului “Vreau să fiu parte din Comunitate” vor avea parte de activităţi adaptate venirii primăverii şi a Sărbătorilor de Paşti.

activitati_gatitAstfel, jocurile sportive se vor muta din sala de sport în aer liber. În plus, micii noştri bucătari, care au avut parte până acum de peste 10 cursuri de gătit, vor părăsi bucătaria  şi vor fi instruiţi într-ale preparării grătarului. Tot cu această ocazie,  obiectele decorative, realizate in Atelierul Motivation, vor lua forma ouălor de Paşti şi a altor obiecte decorative specifice acestei sărbători.

Finalul săptămânii ”Școala Altfel” va fi marcat prin serbarea Paştelui, la finalul căreia tinerii vor fi răsplătiţi cu daruri de Iepuraş.

Proiectul ”Vreau să fiu parte din comunitate” este finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București. Fondul Mega Image pentru Comunitate se adresează locuitorilor și organizațiilor bucureștene și oferă finanțări în valoare totală de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor și readuc oamenilor bucuria de a locui împreună.

Proiectul de față face parte dintr-un program mai amplu al Fundației Motivation România și anume programul IMPACT, inițiat în anul 2002 prin transferul a 37 de copii cu dizabilități medii și severe din centrul de Plasament Tâncăbești (jud. Ilfov).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.