Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consens – Campanie de conștientizare și sensibilizare privind efectele negative ale violenței în familie în rândul populației de origine rromă

0

Asociația Club Ecotur Dora D’Istria împreună cu Asociația Femeilor Europene pentru Dezvoltare Economică și Socială anunță încheierea proiectului Consens

Asociația Club Ecotur Dora D’Istria (București) în parteneriat cu Asociația Femeilor Europene pentru Dezvoltare Economică și Socială (Rucăr, Argeș) anunță finalizarea proiectului “Consens – Campanie de conștientizare și sensibilizare privind efectele negative ale violenței în familie în rândul populației de origine rromă din regiunile București-Ilfov și Sud–Muntenia” prin conferința de încheiere desfășurată în data de 26 aprilie 2016, la Hotel Yaky Center din Pitești, Argeș, eveniment ce a avut ca scop informarea factorilor interesați cu privire la rezultatele proiectului derulat în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016.

5
Proiectul, finanțat în cadrul programului RO20 ”Violența domestică și violența bazată pe deosebirea de sex”, printr-un grant acordat de Norvegia în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, a avut ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare și sensibilizare a victimelor și potențialelor victime ale violenței domestice de etnie romă din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia privind drepturile de care se bucură și instrumentele care le stau la dispoziție.

În cadrul proiectului au fost organizate 12 seminarii de conștientizare și sensibilizare la nivelul comunităților de romi în București, Buftea, Pantelimon, Popești Leordeni, Călărași, Giurgiu, Pitești, Câmpulung, Ploiești, Slobozia, Alexandria și Târgoviște; a fost realizat și diseminat un material video care ilustrează poveștile de viață ale unor femei victime ale violenței domestice; au fost aplicate peste 1000 de chestionare în rândul femeilor de etnie romă din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia și a fost elaborat un studiu care să reflecte gradul de cunoaștere de către populația de etnie romă a legislației privind violența în familie în vigoare în România, ale cărui principale rezultate și concluzii finale au fost prezentate în cadrul conferinței de la Pitești.

Pe parcursul celor 12 luni de proiect, au fost informate și sensibilizate 300 de femei de etnie romă, victime sau potențiale victime ale violenței domestice și 248 de reprezentanți ai stakeholderilor locali și ai factorilor de decizie din comunitățile de romi din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia.

La acest eveniment au participat o serie de reprezentanți ai instituțiilor de la nivel județean și local: Instituția Prefectului Județului Argeș, AJOFM Argeș, ALOFM Câmpulung, AJPIS Argeș, DGASPC Argeș, Primăria Câmpulung, lideri și reprezentanți ai comunităților de romi de la nivelul județului Argeș, mediatori sanitari și asistenți comunitari, reprezentanți ai ONG-urilor din sfera socială și psihologi de la nivel local, precum și câteva femei de etnie romă.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Pentru informații oficiale despre granturile norvegiene, vă rugăm să accesați www.norwaygrants.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.