Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONNECTION 2013, antreprenoriatul şi inovaţia în beneficiul iniţiativelor sociale

0

Connection 2013, cea mai mare conferință dedicată antreprenoriatului și inovării sociale, s-a încheiat vineri, 15 martie.

Inițiativa lansată de The HUB Bucharest, alături de Fundația ERSTE și good.bee, a reunit pe parcursul celor două zile (14-15 martie 2013) peste 30 de speakeri din România și din străinătate, profesioniști în diverse domenii.

Co-creating innovation for impact –  Connection 2013_1

După prima zi de prezentări, workshopuri interactive și exemple de bune practici, sesiunile de astăzi s-au îndreptat spre participanți și nevoile lor concrete; discuțiile s-au concentrat în jurul a cinci teme principale: educație, dezvoltare sustenabilă, încurajarea comunităților, integrarea socială/conectarea lacunelor sociale, și artele cu impact.

“Când vine vorba de o mai bună identificare și definire a nevoilor urgente în abordarea inovativă a fiecărui domeniu, dar mai ales în momentul în care trebuie să găsim soluții, este esențial să ne ajutăm reciproc. Dacă în prima zi a conferinței ne-am concentrat eforturile în a furniza conținut cât mai divers și a oferi exemple de bune practici, astăzi am creat participanților spațiul și contextul necesar pentru a dezvolta propriile proiecte, idei și inițiative de colaborare”, a declarat Vlad Craioveanu, co-fondator The HUB Bucharest.

 Co-creating innovation for impact - Connection 2013_2

Sesiunile paralele de discuții au avut o parte introductivă referitoare la abordările inovative existente în domeniul respectiv. Prezentările inițiale și moderarea discuțiilor au fost realizate de specialiști în fiecare dintre temele propuse spre dezbatere: Tincuța Apăteanu (fondator și CEO, Asociația Edusfera), Teia Gavrilescu (fondator și președinte, ViitorPlus), Ruxandra Sasu (director executiv, Fundația PACT), Oana Țoiu (director executiv, KCMC), și Ana Drăghici (președinte, Graphis 122).

“Una dintre provocările referitoare la afacerile cu impact social este auto-definirea.Venim în atât de mult forme și mărimi, și avem viziuni și tactici de business atât de diverse, încât suntem puțin amorfi. Dar acesta este unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult în acest domeniu, în special pentru că unele dintre cele mai bune întreprinderi sociale s-ar putea chiar să nu se definească în acest fel.

Să luăm ca exemplu Decât o Revistă; jurnalism incredibil, care se bazează pe ceea ce crede România despre România. Vând revista; sunt o afacere cu impact social. Ar trebui să se denumească întreprindere socială sau afacere socială? Poate fi amândouă? Și până la urmă, contează cum se definesc? Folosesc  tactici de business într-o modalitate care are impact social și se pricep la asta”, a spus Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network, moderatorul conferinței.

 Nick Payne - Fondator Scribble School

În premieră pentru România, evenimentul a fost ilustrat live de Nick Payne, fondator Scribble School – proiectul care își propune să deschidă apetitul trainerilor, profesorilor, liderilor și managerilor pentru gândirea vizuală și grafica live.

Mai multe detalii despre eveniment: http://www.connection2013.ro

—————

Connection 2013 este organizat de The HUB Bucharest împreună cu Fundația ERSTE și good.bee, avându-i alături pe BCR, Coca-Cola HBC România, Starbucks, Institutul Aspen România și beneficiind de suportul partenerilor media Wall-Street.ro, Revista Cariere, StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, hipo.ro, CSRmedia.ro, Webdigital, Maastricht School of Management Romania, MediaIQ, Business Edu Network.

 

Despre The HUB Bucharest

Comunitatea The HUB Bucharest strânge laolaltă antreprenori, freelanceri, membri ai ONG-urilor și reprezentanți ai mediului corporate care aleg să colaboreze indiferent de domeniu, sector sau expertiză profesională, creând astfel un mediu în care șansele de reușită și viteza de dezvoltare a proiectelor în care sunt implicați crește semnificativ.

Membrii The HUB au la dispoziție un spațiu de lucru creativ, cu toate facilitățile necesare, împărțit pe zone pentru întâlniri informale și ședințe de lucru private. Un alt beneficiu este accesul la o comunitate de peste 150 de membri din România, precum și la cei peste 6000 de membri la nivel global.

The Hub Bucharest organizează evenimente de networking, învățare, business support, și inspirație.

 

Despre Fundatia ERSTE

În 2003, Fundatia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundatia ERSTE este actionarul principal al Grupului Erste și investește o parte din dividendele sale în dezvoltarea societății civile din Europa Centrală și de Sud-Est. Fundația ERSTE susține participarea socială și implicarea societății civile. Obiectivul Fundației este să-i aducă pe oameni împreună și să ofere informații despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundație activă, își dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură și Europa.

 

Despre good.bee

good.bee este afacerea dedicată incluziunii financiare a Erste Group. Înființată în anul 2008 de către Fundația ERSTE și Erste Group, principalul său rol este de a dezvolta soluții inovatoare pentru a sparge barierele de incluziune financiară a persoanelor fizice și afacerilor din Europa Centrală și de Est.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.