Concursul ITFest, un proiect dedicat elevilor și studenților din toată țara pasionați de IT, 23 – 27 noiembrie

0

Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) organizează cea de-a șasea ediție a concursului  ITFest, un proiect dedicat elevilor și studenților din toată țara pasionați de IT, ce va avea loc între 23 și 27 noiembrie, la București, în incinta Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

 

Prin acest proiect SiSC își propune să facă legătura între tinerii talentați cu marile firme angajatoare din domeniul IT, precum Ubisoft, Oracle, Microsoft (și lista poate continua), deoarece, prin sistemul de învățământ, aceștia nu au posibilitatea de a-și valorifica aptitudinile și de a lua contact cu ultimele noutăți în domeniu.

Pentru a participa la acest concurs, doritorii trebuie să realizeze un proiect ce se încadrează într-una din cele patru categorii: Web development (pagini de portofoliu, aplicații web), Game development (Grafică, Script), Graphics (imagini statice, template-uri pentru website) și Software Development/Cod și să trimită un demo al acestuia până pe 14 noiembrie pe itfest.sisc.ro, unde se află formularul de înscriere, urmând ca apoi să fie chemați la București unde își vor prezenta proiectele și vor participa la o probă de programare anunțată ulterior de organizatori și juriu.

Structura de anul acesta este următoarea:

ziua 1.              Cocktail pentru deschiderea concursului, unde vor fi prezenți participanții, reprezentanți ai Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, sponsorii și  partenerii evenimentului.

ziua 2.              Prima parte a concursului : prezentarea proiectelor

ziua 3.              A doua parte a concursului : maraton de programare

ziua 4.              Open day – o zi de relaxare pentru participanți și nu numai cu jocuri pe console și alte surprize

ziua 5.              Festivitatea de premiere

Pentru tinerii din provincie, cazarea și masa este oferită gratuit de către organizator pe perioada festivalului, iar premiile se anunță a fi pe măsură: console Xbox, Wii-uri, PSP-uri.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul itfest.sisc.ro  sau trimițând un mail la itfest@sisc.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.