Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul de desen „În jurul lumii” dedicat copiilor și-a desemnat astăzi câștigătorii

0

2500 de elevi de clasa a III-a, talentați la desen și fotografie, au fost inspirați de tema propusă – ”Când biodiversitatea dă viaţă oraşului meu” și au contribuit prin artă la promovarea mesajelor de protejare a mediului.

Bucureşti, 6 iunie 2011 – Veolia Environnment, prin cele două societăţi Apa Nova Bucureşti şi Apa Nova Ploieşti a continuat tradiţia stabilită cu ani în urma şi a organizat a şaptea ediţie a concursului de desen destinat copiilor – “În jurul Lumii”. De această dată tema a fost “În jurul lumii – Când biodiversitatea dă viaţă oraşului meu”, iar participanţii au avut de ales între desen şi fotografie pentru a se exprima. Ca în fiecare an, acest concurs s-a dovedit a fi un prilej de a evidenţia problemele de mediu şi de a oferi soluţii.

Câştigătorii concursului au fost premiaţi astăzi în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti. Tema concursului a invitat copiii de clasa a III-a din şcolile bucureştene şi ploieştene să creeze desene sau să realizeze fotografii prin care să demonstreze că biodiversitatea este prezentă şi în marile oraşe. Pentru a ajuta participanţii să înţeleagă mai bine subiectul, societăţile Veolia Apa au realizat şi o campanie de informare în şcolile participante, adresându-se atât elevilor, cât şi cadrelor didactice.

Selecţia proiectelor câştigătoare a fost facută de un juriu format din angajaţi Apa Nova, precum şi din profesionişti din domeniu. Premiul întâi a fost câştigat de clasa a III-a C de la Şcoala “Sf. Vasile” din Ploieşti. Elevii se vor bucura de o excursie de două zile la Tulcea unde, printre altele, vor vizita acvariul care reprezintă o parte din biodiversitatea însăşi. Premiul al doilea s-a acordat clasei a III-a C de la Şcoala nr. 188 din Bucureşti, iar premiul al treilea a revenit clasei a III-a B de la Şcoala nr. 110 “George Topârceanu” din Bucureşti. Au mai fost aleşi încă cinci câştigători care au obţinut menţiuni: clasa a III-a D de la Şcoala nr. 146 “IG Duca” din Bucureşti, clasa a III-a de la Şcoala “Anastasia Popescu” din Bucureşti, clasa a III-a de la Şcoala “Olga Gudynn” din Bucureşti, clasa a III-a D de la Şcoala “Sf. Vasile” din Ploieşti şi clasa a III-a B de la Şcoala “Ioan Grigorescu” din Ploieşti.

Peste 2500 de elevi din şcoli bucureştene şi ploieştene au participat la concursul organizat de Veolia. Ca întotdeauna, iniţiativa companiei s-a concentrat pe dezvoltare durabilă şi a încurajat copiii sa fie conştienţi de problemele existente în mediul înconjurător. Concursul de anul acesta, ca şi ediţiile precedente, a avut ca scop educarea celor mici pentru a-i ajuta să ia decizii informate pe viitor şi a-i stimula să cunoască, dar şi să protejeze oraşele în care trăiesc.

****

Apa Nova Bucureşti

Apa Nova Bucureşti, filială Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti.

Apa Nova Bucureşti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.