Concursul „Educatia tine si de mine si de tine!”

0

Susţin Educaţia lansează concursul „Educaţia ţine şi de mine şi de tine!”, cu sprijinul UPC România

Echipa Susţin Educaţia a pregătit pentru această primăvară o nouă campanie, care se adresează  liceenilor şi studenţilor din toată ţara.

Începând de astăzi şi până pe 24 martie, elevii de liceu şi studenţii se pot înscrie în concursul intitulat „Educaţia tine şi de mine şi de tine”. Campania are un scop dublu. Pe de o parte, îşi propune să strângă fonduri pentru proiectele educative ale dascălilor şi educatorilor, propuse pe site-ul  www.sustineducatia.ro. Pe de altă parte, doreşte să le ofere tinerilor oportunitatea de a-şi exersa calităţile de lideri şi de a afla mai multe detalii despre cum funcţionează procesul de fundraising.

Imediat după înscriere, pe 28, 29 şi 30 martie, concurenţii vor beneficia de traininguri online, susţinute de specialişti în comunicare, management de proiect, voluntariat şi fundraising. Provocarea lansată de Susţin Educaţia în licee şi facultăţi vizează exclusiv dezvoltarea educaţiei în şcolile din România.

„Elevii de liceu şi studenţii vor testa eficienţa mediului online, vor înţelege mai multe despre ce înseamnă să strângi fonduri pentru educaţie, în  România, şi vor afla lucruri interesante despre lucrul în echipă, despre cum să comunice cu publicul. Făcând aceste lucruri, ei vor fi cei care concretizează proiectele educative înscrise de dascăli pe site. Sunt câştiguri pentru ambele părţi şi este mult mai mult decât un simplu concurs cu premii.”, declară Cristiana Anca, director executiv ARET şi coordonator al Susţin Educaţia.

Competiţia propriu-zisă va începe în prima zi din luna aprilie şi se va încheia pe 30 aprilie a.c. Cu sprijinul UPC România, vor fi oferite premii atât pentru echipele câştigătoare, cât şi pentru toţi cei care finalizează proiectul ales.

Mai multe informaţii despre paşii campaniei, modalităţile de înscriere în concurs şi despre premii se găsesc pe www.sustineducatia.ro/concurs.

Susţin Educaţia este un program fondat de Asociaţia  Română pentru Educaţia Tinerilor (A.R.E.T.) cu scopul de a sprijini proiecte de care copiii şi elevii din şcolile şi grădiniţele din România au nevoie pentru a beneficia de o educaţie de calitate.

ARET (Asociaţia Română pentru Educaţia Tinerilor) reprezintă un grup de tineri adunaţi în jurul unei idei: o lume mai bună şi mai curată prin intermediul educaţiei. Credem că educaţia depinde de fiecare dintre noi! www.aret.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează