Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ţi-ai imaginat vreodată o zi fără telefon? Dar fără prietenii de pe Facebook, Twitter, mail, messenger, fără televizor sau Ipad?

0

Concert caritabil Florin Chilian, Berti Barbera & friends prilejuit de aniversarea a 10 ani AUTISM ROMANIA

Ţi-ai imaginat vreodată o zi fără telefon? Dar fără prietenii de pe Facebook, Twitter, mail, messenger, fără televizor sau Ipad? O persoană cu autism se confruntă întreaga viaţă cu probleme legate de comunicare şi interacţiune socială, cu izolarea şi marginalizarea. Fii alături de persoanele afectate de autism şi de familiile lor, participând la concertul caritabil organizat de AUTISM ROMANIA pentru a celebra Zilele Europene ale Autismului (luna octombrie), dar şi 10 de la înfiinţarea asociaţiei.

AUTISM ROMANIA sărbătoreşte cele două evenimente prin organizarea unui concert cu strangere de fonduri. Florin Chilian, Berti Barbera & friends (Nicu Patoi, Jimmy Cserkesz, Petra Acker ) vor susţine un recital miercuri, 26 Octombrie, ora 20:00, în Music Club (Bucureşti, Str. Bărăţiei, Nr.31, sect. 3, în spatele magazinului Cocor).

Fondurile strânse în urma vânzării biletelor şi a donaţiilor vor fi utilizate de către Autism Romania pentru implementarea proiectelor derulate în prezent:

 • Clubul de art terapie: program săptămânal de terapie ocupaţională – art terapie pentru copiii cu autism ( 6 – 18 ani)
 • Centrul multifuncţional pentru tineri cu autism (18-35 ani)

Susţinătorii evenimentului

 • Fundaţia Culturală Berti Barbera
 • Music Club
 • Ghost Town Event
 • Maria Radu
 • Cornel Ilie (trupa Vunk)

Cum ne puteţi sprijini?

 • Prin implicarea, ca artist, în concert
 • Devenind partener media
 • Prin promovarea concertului pe site-ul dvs/social media/blog etc
 • Prin participarea la eveniment
 • Prin donaţii directe în următoarele conturi deschise la BCR sector 4:
  • RO16 RNCB 0075 0352 1615 0001 –RON
  • RO59 RNCB 0075 0352 1615 0003 –EURO

 

AUTISM ROMANIA este o organizaţie a părinţilor copiilor cu autism care apără şi promovează drepturile şi interesele persoanelor cu autism (copii, tineri, adulţi) şi ale familiilor acestora. Prin acţiunile noastre urmărim ca aceştia să beneficieze de servicii de calitate şi adecvate nevoilor lor, precum şi schimbarea societăţii româneşti, astfel încât aceasta să ofere condiţii demne de viaţă, şanse legale la o viaţă mai bună pentru persoanele cu tulburări din spectrul autismului.

Autismul (Tulburările din spectrul autismului – TSA) este o tulburare de dezvoltare complexă şi foarte serioasă, ce se manifestă înaintea vârstei de 3 ani şi care se caracterizeaza prin deficite in comunicarea şi de relaţionarea cu cei din jur, prin dificultati in înţelegerea lumii înconjurătoare, prin comportamente stereotipe si repetitive, adesea şi tulburări de natură senzorială.

Autismul nu este un handicap intelectual, deşi în multe cazuri (aproximativ 50%) poate fi însoţit şi de diverse grade de retard, şi nu este nici boală psihică. Nu este o tulburare rară, fiind a treia tulburare în rândul celor mai comune tulburări de dezvoltare, după retardul intelectual şi paralizia cerebrală. Numărul copiilor afectaţi de TSA este mai mare decît al celor cu diabet, cancer sau SIDA la un loc.

Pentru mai multe informaţii despre asociaţie, activitatea şi proiectele noastre, vă invităm să accesaţi: www.autismromania.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.