Comunitati in tranzitie. Daca e marti, Societal dezbate!

0

Societal da intalnire ONGistilor marti, 30 octombrie, la ora 18 fix, la Ceainaria Carturesti. Vom dezbate cu grupul “Romania in Tranzitie” despre o lume care va trebui sa gaseasca un raspuns viabil la epuizarea resurselor energetice fosile (fenomenul “peak oil”) si la schimbarile climatice (induse de “incalzirea globala”).

Va iesi societatea contemporana din impas? Suntem 7 miliarde, iar modelul economic actual,  bazat pe hiper-productie si hiper-consum, epuizeaza resursele planetei intr-un ritm mult mai accelerat decat capacitatile sale de regenerare. Imaginati-va, daca fiecare om de pe glob ar consuma precum un european, ar fi necesare 2,5 planete pentru a asigura nivelul mondial de consum. Dar noi nu avem decat una, Terra! Pana cand putem continua in acest rimt?

Despre invitatii nostri! 

Romania in Tranzitie este o initiativa deschisa, care sustine toate miscarile de tranzitie din Romania, inclusiv comunitatile si persoanele interesate de Tranzitie. Face parte din miscarea internationala Transition Towns. Mai multe detalii aflati pe www.transitionnetwork.org si www.intranzitie.org

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Libraria Carturesti.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează