Comunitati in tranzitie. Daca e marti, Societal dezbate!

0

Societal da intalnire ONGistilor marti, 30 octombrie, la ora 18 fix, la Ceainaria Carturesti. Vom dezbate cu grupul “Romania in Tranzitie” despre o lume care va trebui sa gaseasca un raspuns viabil la epuizarea resurselor energetice fosile (fenomenul “peak oil”) si la schimbarile climatice (induse de “incalzirea globala”).

Va iesi societatea contemporana din impas? Suntem 7 miliarde, iar modelul economic actual,  bazat pe hiper-productie si hiper-consum, epuizeaza resursele planetei intr-un ritm mult mai accelerat decat capacitatile sale de regenerare. Imaginati-va, daca fiecare om de pe glob ar consuma precum un european, ar fi necesare 2,5 planete pentru a asigura nivelul mondial de consum. Dar noi nu avem decat una, Terra! Pana cand putem continua in acest rimt?

Despre invitatii nostri! 

Romania in Tranzitie este o initiativa deschisa, care sustine toate miscarile de tranzitie din Romania, inclusiv comunitatile si persoanele interesate de Tranzitie. Face parte din miscarea internationala Transition Towns. Mai multe detalii aflati pe www.transitionnetwork.org si www.intranzitie.org

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Libraria Carturesti.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.