Competitie si incredere, o poveste de succes

0

Castigarea unei competitii te poate duce mai departe decat iti poti imagina. Bogdan Arosculesei este castigatorul din 2012 a concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition. Un tanar creativ, dar usor timid si nu foarte optimist, care parca a prins aripi odata ce i-a fost recunoscuta valoarea, iar acum are planuri mari pentru viitor.

Competitiile ii motiveaza pe tineri si le confirma talentele in care cred, mai ales cand miza este mare si este vorba de un concurs national. Aceasta este si experienta lui Bogdan Arosculesei, castigatorul editiei din 2012 a concursului national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition. Bogdan este elev in clasa a 12-a la liceul Spiru Haret din Bucuresti si este pasionat de limba engleza si de jocuri video, iar anul trecut a castigat marele premiu, o tabara de engleza in Marea Britanie, la celebra universitate Cambridge.

Castigarea concursului a fost o experienta incredibila pentru Bogdan si datorita premiului, dar mai ales pentru plusul de incredere in sine pe care l-a dobandit. Un licean timid si nu foarte optimist, s-a trezit deodata in fata unui val de laude si aprecieri venit in special din directia cea mai vizata: parintii lui.

Bogdan ArosculeseiCel mai important in experienta concursului a fost ca am crescut in ochii parintilor. A fost prima oara cand m-au incurajat, cand am simtit ca imi recunosc valoarea si cand i-am vazut cu lacrimi in ochi.”, povesteste Bogdan despre emotiile din timpul anuntarii premiilor.

De fapt, premierea a fost inceputul unui proces prin care Bogdan a trecut in intreaga experienta Essay Competition. „Ai crede ca nu se schimba foarte multe in doua saptamani, dar m-am intors de la Cambridge mult mai responsabil si mai matur. Am prins curaj sa imi urmez pasiunea si sa ma inscriu la o facultate din strainatate, la o specializare care nici nu exista in Romania – grafica pentru jocuri video.”

Asadar, castigarea concursului i-a schimbat perspectivele si i-a dat increderea sa-si indeplineasca visul. Acest lucru li se poate intampla si altor tineri care indraznesc sa isi puna creativitatea la incercare si sa participe intr-un concurs care le poate deschide multe drumuri. Totul incepe cu un pas simplu, un eseu in limba engleza inscris la Shakespeare School Essay Competition pe site-ul www.shakespeare-school.ro. Important este sa indraznesti!

Organizator Shakespeare School Essay Competition:

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie este o entitate nonprofit care sustine copiii si tinerii talentati din Romania, motivandu-i sa atinga performante deosebite si sa isi valorifice la maxim potentialul creativ.

Website: www.shakespeare-school.ro

Blog: http://blog.shakespeare-school.ro

Facebook: www.facebook.com/AsociatiaShakespeareSchoolPentruEducatie

Sub egida: Anului European al Cetatenilor

Ambasadorul competitiei: Maia Morgenstern

Concurs inclus in Calendarul Activitatilor Educative al ISMB

Parteneri educationali si sponsori: Harrow House International College, Transylvania College, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, British Council, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest English Teachers Association, Federatia Nationala a Asociatilor de Parinti, Fischer International, Carturesti, Editura Humanitas, Simaco Advertising, Learning About, Teatrul Evreiesc de Stat, F64 Studio.

Parteneri media: Kiss FM, Digi24, Kanal D, Adevarul, Bravo, Bravo Girl, Mediafax, Sapte Seri, PR Wave, Romania Pozitiva, Edu-News, Teen Press, Amdoar18ani.ro, Calificativ.ro, Sfatulparintilor.ro, Mamica Urbana, Suntparinte.ro, Copilul.ro, Learning About, Blogul Mamei Incepatoare, Bucharest Nightlife, Blogunteer, Asociatia MAME, Babycafe.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează