Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competențe antreprenoriale în economia socială!

0

Au început înscrierile pentru cursul de competențe antreprenoriale în economia socială!

KCMC lansează înscrierile la primul curs certificat CNFPA de competenţe antreprenoriale, cu aplicabilitate în sfera economiei sociale.

Dezvoltat pentru cei care doresc să inițieze o afacere durabilă cu impact social pozitiv în cadrul organizațiilor non-guvernamentale din care fac parte sau pe cont propriu, cursul crează un spaţiu de învăţare util şi experţilor din proiectele cofinanţate FSE.

Într-un context mondial şi național, în care serviciile sociale sunt ameninţate de micşorarea fondurilor disponibile, antreprenoriatul social oferă o abordare alternativă în vederea obținerii schimbării sociale pozitive și a resurselor financiare necesare ei.

“Orice afacere ce este centrată atât pe optimizarea capitalului social cât și pe profit neurmărind doar maximizarea profitului” reprezintă definiția antreprenoriatului social așa cum apare ea în cartea “Creating a World without Poverty – Social Business and the Future of Capitalism”, a  profesorului dr. Muhammad Yunus, laureat al premiului Nobel pentru pace în 2008.

Cursul constă în analiza conceptului de anteprenoriat social, lucrul pe studii de caz relevante, dezvoltarea unui plan de afaceri cu miză socială, utilizarea “Business Model Generation” pentru dezvoltarea unui model de afacere socială și dezbateri în care generarea venitului din activități proprii se îmbină cu impactul social.

Cursul se va desfăşura pe parcursul a trei etape, incepand cu 13 mai 2011 (4 zile în sala de training, etapa de studiu individual și examen)

Examenul final de certificare va fi susţinut în faţa unei Comisii formată din reprezentanţi ai CNFPA şi ai KCMC. Examenul final va consta în prezentarea aplicaţiilor practice realizate în etapa de lucru individual. Ca urmare a absolvirii examenului, fiecare participant va primi un Certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, precum si de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi CNFPA.

Pentru participarea gratuită la acest curs este necesar să faceţi parte din una din categoriile ţintă eligibile şi să vă înscrieţi completând formularul de înscriere la adresa: http://www.kcmc.ro/cursuri

Aplicațiile vor fi evaluate continuu, iar locurile se vor ocupa în ordinea acceptării participanţilor, până cel mai târziu  22 aprilie 2011 ora 15.00.

Cursul se va desfăşura cu o grupă de maximum 15 participanţi, în sala de training KCMC: Str. Lt. Aviator Marcel Andreescu nr. 15, sector 1, Bucureşti.

Trainer: Paul Călin

KCMC- K Consulting, Management and Coordination este o organizație ce implementează proiecte sociale și oferă cursuri de formare pe diverse tematici. Experții implicați în această organizație cred că inovaţia şi evoluţia socială au pornit de la oameni care au împletit viziunea unei schimbări cu forța și curajul de a acționa.

Proiectul ce se află în acest moment în desfășurare, Romano Cher-Casa Romilor, are ca și scop reintroducerea pe piața muncii a meșteșugarului tradițional rom.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.