Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comisarul European Androulla Vassiliou și George Soros au vizitat clădirea viitorului Muzeu al Culturii Romilor

0

Ieri, 10 martie 2014, George Soros – președintele Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundation), Zeljko Jovanovic – directorul Biroului pentru Inițiative ale Romilor (Roma Initiative Office), Androulla Vassiliou – Comisar European pentru Educație, Cultură, Multilingvism, Sport, Media și Tineret și Angela Filote – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, au vizitat Asociația Romano ButiQ la sediul din cartierul Giulești-Sârbi, în spațiul în care se lucrează la înființarea primul Muzeu al Culturii Romilor din România.

Cladirea viitorului Muzeu al Culturii Romilor

“Un muzeu al romilor este absolut necesar în condițiile în care cunoaștem atât de puține lucruri despre etnia romilor. Avem nevoie de instituții care să comunice profesionist și obiectiv despre această minoritate”, a declarat Androulla Vassiliou, Comisar European.

La rândul său, George Soros a declarat că “noi susținem promovarea culturii romilor și, mai ales, cultura despre romi la nivel european. În acest moment am inițiat, împreună cu Consiliul Europei, un proces de constituire a unui Institut European pentru Romi”.

Ciprian Necula, gazda întâlnirii, a menționat faptul că “în România avem toate resursele necesare pentru leadershipul Institutului European pentru Romi. Avem un muzeu în construcție, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va lansa un program masteral pentru studii rome și etnicitate, avem un teatru privat al romilor, avem un centru de cercetare, organizații neguvernamentale profesioniste, sperăm să dorească și Guvernul României acest Institut în țara noastră”.

Muzeul Culturii Romilor este o inițiativă privată, susținută de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu o serie de instituții publice și private, precum Agenția Națională pentru Romi, Agenția Împreună, Primăria Sectorului 6, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și alții. 

romanobutiq.ro
www.facebook.com/muzeulculturiiromilor

George Soros_Nicoleta Bitu_Androulla Vassiliou

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.