Comisarul European Androulla Vassiliou și George Soros au vizitat clădirea viitorului Muzeu al Culturii Romilor

0

Ieri, 10 martie 2014, George Soros – președintele Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundation), Zeljko Jovanovic – directorul Biroului pentru Inițiative ale Romilor (Roma Initiative Office), Androulla Vassiliou – Comisar European pentru Educație, Cultură, Multilingvism, Sport, Media și Tineret și Angela Filote – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, au vizitat Asociația Romano ButiQ la sediul din cartierul Giulești-Sârbi, în spațiul în care se lucrează la înființarea primul Muzeu al Culturii Romilor din România.

Cladirea viitorului Muzeu al Culturii Romilor

“Un muzeu al romilor este absolut necesar în condițiile în care cunoaștem atât de puține lucruri despre etnia romilor. Avem nevoie de instituții care să comunice profesionist și obiectiv despre această minoritate”, a declarat Androulla Vassiliou, Comisar European.

La rândul său, George Soros a declarat că “noi susținem promovarea culturii romilor și, mai ales, cultura despre romi la nivel european. În acest moment am inițiat, împreună cu Consiliul Europei, un proces de constituire a unui Institut European pentru Romi”.

Ciprian Necula, gazda întâlnirii, a menționat faptul că “în România avem toate resursele necesare pentru leadershipul Institutului European pentru Romi. Avem un muzeu în construcție, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va lansa un program masteral pentru studii rome și etnicitate, avem un teatru privat al romilor, avem un centru de cercetare, organizații neguvernamentale profesioniste, sperăm să dorească și Guvernul României acest Institut în țara noastră”.

Muzeul Culturii Romilor este o inițiativă privată, susținută de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu o serie de instituții publice și private, precum Agenția Națională pentru Romi, Agenția Împreună, Primăria Sectorului 6, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și alții. 

romanobutiq.ro
www.facebook.com/muzeulculturiiromilor

George Soros_Nicoleta Bitu_Androulla Vassiliou

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează