Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colaborare exploziva: violoncelistul RAZVAN SUMA va canta cu VITA DE VIE!

0

Violoncelistul RĂZVAN SUMA invitat de VIŢA DE VIE în concertul de lansare a albumului ACUSTIC 

Exerciţiu de imaginaţie: violoncelistul RĂZVAN SUMA, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români care a străbătut anul trecut oraşele României întrebându-vă dacă… „Vă place BACH?” cântând împreună cu trupa rock VIŢA DE VIE, aplaudată de 16 ani în concertele incendiare din întreaga ţară. Nu, nu este o glumă de 1 aprilie… Şi pentru că cele mai frumoase şi mai speciale lucruri sunt cele care ne împing imaginaţia dincolo de limite, răspunsul este: DA!

Luni, 8 aprilie (20.00) la Teatrul Naţional Bucureşti, într-un concert extraordinar celebra trupă rock VIŢA DE VIE îşi va lansa noul album „ACUSTIC”, invitat special al evenimentului fiind şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

            Despre această inedită experienţă, Răzvan Suma mărturiseşte: „Dacă este ceva ce marchează drumul meu prin muzică aceasta este dorinţa permanentă de deschidere, de experienţe noi. Colaborarea cu Viţa de Vie este o bucurie şi o ocazie de a mărturisi publicului că nu cred că există genuri muzicale care trebuie ţinute în nişte sertare bine definite; cred că stilurile şi instrumentele de orice fel pot face un superb „mariaj” în slujba muzicii de calitate dacă povestea pe care o spunem prin note e sinceră şi emoţionează.

 

Prin interpretarea lui Răzvan piesa noastră „Lăsat pustiu” a căpătat exact valenţele pe care ni le doream, întregul nostru album fiind o revenire la instrumente naturale şi la emoţie pură” a povestit Adrian Despot, solistul trupei, despre colaborarea sa cu Răzvan Suma.

 

ACUSTIC – albumul cu numărul opt din cariera trupei rock VIŢA DE VIE va propune fanilor o experienţă suprinzătoare: o reinventare a sonorităţii cu care s-a obişnuit publicul, cele mai apreciate piese ale repertoriului creat în 16 ani reorchestrate într-un stil ce merge uneori până la clasic, jazz sau bossanova, alături de creaţii complet noi. O evadare din cotidian, o pauză departe de zgomot şi viteză, în mijlocul lumii noastre prinse într-un ritm frenetic, aşa îşi caracterizează Adrian Despot noul album. În mijlocul unui cotidian hipertehnologizat, ACUSTIC este întoarcerea la elemente naturale, de la instrumentele folosite până la fotografiile albumului realizate cu un aparat analogic şi design-ul de disc de vinil asociat CD-ului.

 Vita-de-Vie-Poster- Lansare ACUSTIC

Biletele pentru concertul Viţa de Vie – Acustic sunt deja disponibile online pe www.iabilet.ro, www.bestmusic.ro/bilete/, www.metalhead.ro/bilete/, iar în format fizic se pot achiziţiona de la casa de bilete Cinema Patria, Magazinul Unirea şi Librăria Eminescu la următoarele preţuri:

–          60 de lei – categoria C

–          80 de lei – categoria B

–          100 de lei – categoria A

 

Online, pe www.iabilet.ro, plata se efectuează prin card sau cu Paypal şi biletele sunt primite pe email. Pentru plata ramburs (Fan Curier) sau prin OP va rugăm să sunaţi la: 021 209 56 72 (între orele 09:30 – 18:00, de luni până vineri). Pentru comenzi mai mari de 30 de bilete, organizatorii oferă discount.

 

 

Razvan Suma_micRĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în numeroasele recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires sau „Kursall” din San Sebastian.

În anul 2000 a obţinut diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 a început programul de perfecţionare „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge – Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma a fost prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz.

Primul turneu solo susţinut de Răzvan Suma, Vă place BACH ?, ediţia I (1-21 martie 2012), a însemnat prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach. Cea de-a doua ediţie a turneului naţional Vă place BACH ? s-adesfăşurat între 2 octombrie şi 7 noiembrie în zece oraşe din România.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

Pentru anul 2013, în afara proiectelor concertistice şi camerale, Răzvan Suma pregăteşte un nou turneu naţional intitulat Vă place… Brahms ?.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.